Haberler

YAŞ kararlarında en dikkat çeken detay! Gökçen Fırat, TSK'nın ilk kadın amirali oldu

Güncelleme:

Yüksek Askeri Şura kararları sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesi belli oldu. Terfi eden Gökçen Fırat, TSK'nın ilk kadın amirali ünvanını aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ilk defa kadın amiral ataması gerçekleştirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Kurmay Albay Gökçen Fırat, YAŞ kararları çerçevesinde amiralliğe terfi etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı'na 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Yeni komuta kademesinde bir ilk de gerçekleşti.

TSK'NIN İLK KADIN AMİRALİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti. Gökçen Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk kadın amirali ünvanının sahibi oldu.

YAŞ kararlarında en dikkat çeken detay! Gökçen Fırat, TSK'nın ilk kadın amirali oldu

32 GENERAL VE AMİRAL BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELTİLDİ

Öte yandan, 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı. 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2023'ten, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2023'ten geçerli olarak emekliye sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gökçen TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (9)

Alkurt:

HELAL SANA AMIRALIM

181
10
yanıtYanıtla
Erol Kahraman:

helal olsun yakışır

123
20
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Abiler anlamadığım şu; Amirallik, deniz kuvvetlerindeki rütbedir; haberde yazan da bunu doğrular nitelikte. Fotoğraftaki komutanımızın ise üzerinde haki üniforma, Jandarmaya ait apolet ve Jandarma Personel sınıfına ait spolet var. Komutanımız denizci mi; yoksa karacı mı?

29
36
yanıtYanıtla
yusuf ömer:

Renk körü müsün amiral olan kadın albayın kıyafetinin neresi haki? Nerede jandarma spoleti var?

yanıt3
yanıt5
Tekil tuna:

Omuzda rütbe olmamasindan bile bir denizci olduğunu anlayabilirsin.

yanıt8
yanıt6
BUĞRA EMRECİKSİN:

Bilmediğin konuda hatalı yorum yapıyorsun. Görüntü bulanık olduğu için üniformanın rengi ile armaları karıştırıyorsun. Google görsel aramalara Kurmay Albay Gökçen Fırat yaz Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan Kurmay Albay olduğunu görürsün.!

yanıt17
yanıt6
Martin Sikertel:

Fotoğraf değiştirilmiş, apolet ve spoletten bahsediyorum. Üzerinde kara kuvvetlerinin üniforması olan farklı bir resim vardı; anlamak bu kadar mı zor?

yanıt8
yanıt1
Martin Sikertel:

Tekil tuna işte ilk fotoğraftaki rütbeler omuzdaydı; Albay rütbesi vardı. Fotoğraf değiştirilmiş, doğru fotoğraf yüklenmiş.

yanıt17
yanıt5
Martin Sikertel:

yusuf ömer renk körü değilim fakat sen yapılan yanlışlığın farkına varılıp yanlış olan fotoğrafın değiştirildiğini algılamayacak kadar anlayışsızsın.

yanıt9
yanıt3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title