Haberler

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Toplantısı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "İş dünyasında kadınların, daha etkin karar alabilecek mekanizmalarda güçlenmesi noktasında komisyon adına çalışmalarımızı heyecanla ve gururla sürdürüyoruz.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "İş dünyasında kadınların, daha etkin karar alabilecek mekanizmalarda güçlenmesi noktasında komisyon adına çalışmalarımızı heyecanla ve gururla sürdürüyoruz." dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Katırcıoğlu başkanlığında toplandı. Katırcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, komisyonun 2016 ve 2017 çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl KEFEK'in 8. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Katırcıoğlu, etkinlikler kapsamında bir uluslararası sempozyum düzenlemeyi planladıklarını ve bu seneki ödül töreni temasının da "iş dünyasındaki kadın" olduğunu belirtti.

Bu kapsamda bir saha araştırması yaptıklarını ifade eden Katırcıoğlu, "İş dünyasında kadınların, daha etkin karar alabilecek mekanizmalarda güçlenmesi noktasında komisyon adına çalışmalarımızı heyecanla ve gururla sürdürüyoruz." diye konuştu.

Bilim seferberliği kapsamında, başta kız çocukları olmak üzere, tüm çocukların, bilim teknoloji ve matematik alanlarında eğitim görmelerine ilişkin bir proje hayata geçirmek istedikleri kaydeden Katırcıoğlu, görüşme aşamasındaki projenin, 7 bakanlığı ilgilendirdiğini bildirdi.

Toplantıda, UN Women Parlamentolar Arası Birlik ve KEFEK ortaklığında yürütülen "Türkiye'de Siyasi Liderlik ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi" hakkında BM Kadın Birimi ülke program direktörü Fulya Vekiloğlu ve proje yöneticisi Neşe Çakır Sayran tarafından sunum yapıldı.

Sunumun ardından, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, proje bütçesideki paranın önemli bir kısmının harcanmadığını belirterek, bunların, çalışmanın verimli yürütülmediğini gösterdiğini kaydetti.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise proje kapsamında bir "web" sitesi hazırlanması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "evlenmeyen kızlar", "kreşe giden çocuklar" ve bunların toplumsal yansımalarına ilişkin bir araştırma da yapılabileceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Politika

Radiye Sezer Katırcıoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title