Haberler

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu Çalışmalarını Tamamladı

Komisyon, uzlaşılan ve uzlaşılamayan maddeleri, TBMM Başkanı Çiçek'e 3 Temmuz'da sunacak

Meltem Yılmaz - TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, yaklaşık 6,5 ay süren çalışmalarını tamamladı. Komisyon, uzlaşılan ve uzlaşılamayan maddeleri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunacak.

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan oluşan komisyon, bugün son toplantısını yaptı.

İlk toplantısını 19 Aralık 2012'de gerçekleştiren, İngiltere, ABD ve Fransa'da incelemelerde bulunan komisyon, TBMM İçtüzüğü'nün 186 maddesi üzerinde tek tek okuma yaptı.

Komisyon, yaklaşık 160 madde üzerinde uzlaşmaya varırken, aralarında kıyafet, and içme, yasama ve denetim sürecinin hızlandırılması ve etkinleştirilmesiyle ilgili bazı maddeler üzerinde ise anlaşma sağlayamadı.

İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, üzerinde mutabakata varılan ve varılamayan bu maddeleri tutanağa bağladı. Bu metin, siyasi parti gruplarının değerlendirilmesine sunulmak üzere TBMM Başkanlığı'na iletilecek.

Komisyon üyeleri, 3 Temmuz Çarşamba günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile kahvaltıda biraraya gelecek ve bu metin, Çiçek'e sunulacak. -

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Elitaş Cemil Çiçek Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title