Haberler

TBMM Genel Kurulunda RTÜK Üyeleri Seçildi

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu, boş bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyelikleri için seçim yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi gruplarından birer üye seçildi.

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyelikleri İçin Yapılan Seçime Dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararı kapsamında; TBMM Genel Kurulunda Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 35'inci maddesi uyarınca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda boşalacak olan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi gruplarına düşen birer üyelik için seçim yapıldı.

Genel Kurulun 10 Ekim tarihli 5'inci birleşiminde yapılan seçim sonucuna göre, aday gösterilen Adalet ve Kalkınma Partisi Grubundan Ebubekir Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Grubundan İlhan Taşcı ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Grubundan Necdet İpekyüz RTÜK üyeliklerine seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Cumhuriyet Halk Partisi Tbmm Genel Kurulu Gelecek Partisi Radyo Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title