Haberler

TBMM Genel Kurulu toplandı

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Birleşimin başında, İçtüzük gereğince, 12 Ekim 2023'te yapılan kapalı oturuma ait tutanakların özetinin okunabilmesi amacıyla kapalı oturum gerçekleştirildi. Tutanak özetinin okunmasından sonra açık oturuma geçildi. Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. Daha sonra siyasi partilerin grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Birleşimin başında, İçtüzük gereğince, 12 Ekim 2023'te yapılan kapalı oturuma ait tutanakların özetinin okunabilmesi amacıyla kapalı oturum gerçekleştirildi.

Tutanak özetinin okunmasından sonra açık oturuma geçildi. Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Daha sonra siyasi partilerin grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Cumhuriyet'in 100. yılına işaret ederek, Cumhuriyet'in tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta durduğunu ve durmaya devam edeceğini söyledi.

Kaya, 2023 yılı anmalarının sadece geçmişi anma değil aynı zamanda geleceği inşa etme süreci olduğunu, 2023 yılının milletin birlik ve beraberliğini pekiştiren, çoğulcu bir demokrasinin yaşanacağı bir yıl olması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sığınmacı sorununun milli güvenliği tehdit ettiğini, "bu sorunu dile getirenlerin ve gazetecilerin tutuklandığını" iddia etti.

Usta, "hükümetin, devletin kuruluş felsefesi olan Türk milliyetçiliğini suç unsuru olarak görmeye başladığını" ileri sürdü.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da anımsatan Usta, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatıyla ortaya çıkacak sonuçların bütün ülkeleri ekonomik olarak etkileyeceğini, herkesin sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ziya Gökalp'ın vefatının 99. yılı olduğunu hatırlatarak, Gökalp'e Allah'tan rahmet diledi.

Akçay, Gökalp'in Türk milliyetçiliğini sosyolojik bir bakış açısıyla yorumladığını ve Türk dünyasında büyük bir iz bıraktığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerdeki çalışmalara da dikkat çeken Akçay, bölgede konut yapımının büyük hızla devam ettiğini anlattı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Akçay, 2012 yılından bugüne kadar 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüşümü tamamlandığını, 400 bin bölümün dönüşümünün ise devam ettiğini söyledi.

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da Cezaevi İdare ve Gözlem Kurullarının "mahkemelerin tahliye kararına rağmen bazı hükümlü ve tutukluları tahliye etmediğini", bunun Anayasaya aykırı olduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesinin, Türkiye İşçi Partisinin tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını anımsatarak, verilen karardan mutlu olduklarını dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına işaret ederek Türkiye'nin her ilinde kutlamaların büyük bir coşkuyla yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini vurguladı.

Akbaşoğlu, AK Parti'nin iktidarlarının, eser ve hizmet anlayışıyla, Cumhuriyet'i muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak ve tam bağımsız Türkiye hedefiyle hareket ettiğini belirtti.

AK Parti'nin hizmetlerini anlatan Akbaşoğlu, halka verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Tbmm Genel Kurulu Celal Adan Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title