Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda Darbe Kavgası

Güncelleme:

AK Parti ile CHP arasında Meclis Genel Kurulu'nda darbe tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurul çalışmaları sırasında CHP Bursa milletvekili Kemal Ekinciile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş arasında gerginlik yaşandı. Meclis Genel Kurulu'nda CHP'nin grup önerisi üzerindeki görüşmelere "darbe" tartışmaları damgasını vurdu.

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

AK Parti ve CHP milletvekilleri bir süre oturdukları yerden tartıştı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç oturdukları yerden birbirlerine bağırdı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara verdi. Ancak arada vekillerin tartışması büyüdü ve vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü.

"SEN NASIL SENDİKACISIN?"

AK Parti sıralarından CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'ye, "Sen nasıl sendikacısın" sesleri yükseldi. CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş birbirlerinin üzerine yürüdü. Vekiller birbirlerinin yakasına yapışırken araya giren vekiller tartışmanın büyümesini önledi. Bu arada Akar'ı koluna giren vekiller dışarı çıkardı. Çelebi de, "Ne kadar darbeci varsa Allah belasını versin. Bıktım ya yeter. Sabah akşam darbe yeter" diye bağırdı.

SAKIK'IN SÖZLERİ ORTAMI İYİCE GERDİ

Aranın ardından önerge üzerinde BDP grubu adına söz alan MuşMilletvekili Sırrı Sakık, Mısır'da darbe olduğunu, bazı şahsiyetlerin postalseslerinden devrim yaratmaya çalıştığını söyledi. Sakık, "Askeri darbeden devrimyaratılır mı? Biz, dünyanın neresinde olursa olsun, amasız lakinsiz şekildedarbecilere karşıyız. Her darbeci alkçaktır. Ülkemizde de yapanlar alçaktır" dedi.

BAŞBAKAN İSTESE İKLİMİ DEĞİŞTİRİR

Barışgörüşmeleri sürerken, karakol yapılamayacağını; köy korucukadrosu tahsis edilemeyeceğini; havadan kontrollerin yapılamayacağını öne sürenSakık, "Başbakan iki kelimeyle 'barış görüşmeleri devam ederken karakol yapımlarıasla olmayacak' dese ülkedeki iklim değişir" diye konuştu.

PKK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDİYOR

Lice'deki olayların uyuşturucuyla bağlantısının kurulduğunu belirtenSakık, "El vicdan. PKK'nın uyuşturucu ile mücadele ettiği bütün dünyadabiliniyor. Avrupada aileler bu konuda minnettarlıklarını ifade ediyorlar. Bukonuda bir bağlantı bulursanız ben milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım.İftira ve yalanlarla bu iş yürümez" dedi.

BİR MİLLETVEKİLİNE YAKIŞMAZ

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, yerinden söz alarak, "Bir terörörgütünü burada övmek hiçbir milletvekiline yakışan bir hareket değildir, terörörgütünü övenleri şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

OKTAY VURAL: AKLAMAYA KALKMAYIN

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK'nın uyuşturucu, insan ticaretiyaptığıyla ilgili hükümler olduğunu belirterek, "PKK'yı Meclis kürsüsünden kimseaklamaya kalkmasın" dedi.

SAKIK: PKK'NIN ÖVGÜYE İHTİYACI YOK

Sırrı Sakık'ın "PKK'nın benim övgülerime ihtiyacı yok. PKK siyasi birharekettir" sözleri milletvekillerinin tepkisine yol açtı.

CHP'nin önerisi kabul edilmedi. Daha sonra "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeğişiklikYapılmasına Dair Torba Teklif"in görüşmelerine geçildi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Meclis Genel Kurulu Mustafa Elitaş Sırrı Sakık Ak Parti Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title