Haberler

TBMM Genel Kurulu

BDP'nin, kuraklığın önlenmesi ve su politikasının geliştirilmesine ilişkin önerisi kabul edilmedi MHP'li Yılmaz: "Yazın susuzluk çekme riskimiz çok yüksek" AK Parti'li Kahveci: "79 içme suyu barajında ortalama doluluk oranı yüzde 54"

TBMM Genel Kurulu'nda, BDP'nin, Türkiye'de kuraklığın önlenmesi ve su politikasının geliştirilmesine dair araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Doğu ve Güneydoğu'da elektrik kesintileriyle ilgili Gündemdışı söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, konunun içinden çıkılmaz bir hale geldiğini, halk ile elektrik şirketlerinin karşı karşıya kaldığını söyledi.

Sıkıntının acilen giderilmesi gerektiğini kaydeden Tan, bölgedeki yatırımlara ilişkin ihalelerin Ankara merkezli yapıldığını ve belli müteahhitlere verildiğini ileri sürdü.

Müteahhitlerin de taşeronlar aracılığıyla çalıştıklarını anlatan Tan, bu durumdan kaynaklanan sorunlara dikkati çekerek, ilgili bakanlıkların konuya duyarsız kaldığını öne sürdü.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz Bursa'da çevre faktörlerinin tarımda yarattığı sorunlar, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da Kars'ta tarım ve hayvancılık konularında gündem dışı konuşma yaptı.

Daha sonra BDP'nin, Türkiye'de kuraklığın artması ve su politikasının geliştirilmesine dair araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, hükümetin kuraklıkların önlenmesi konusundaki yetersiz kaldığını öne sürdü.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ortalama on yılda bir görülen kuraklık döneminin beş yılda bir görülmeye başlandığını söyledi.

Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını belirten Yılmaz, kaynakların doğru kullanılması gerektiğini söyledi.

HES'lerin kurulmasının doğru planlanması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Enerji açığı kapatılmalı ama havza bazında doğru politikalarla bunu yapmalıyız. Biz, nehir üzerine irili ufaklı 8-9 tane HES yapıyoruz ve bunlar ekolojik yapıya zarar veriyor, ekosistem kökten değişiyor" dedi.

Yılmaz, barajlarda doluluk oranlarına dikkat çekerek, "Yazın susuzluk çekme riskimiz çok yüksek" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Yılmaz'ın konuşmasına atıf yaparak, "Aynı kurumda çalışırken 'Ormancılıkta devrim yapıyoruz genel müdürüm' demişti. Herhalde onları unuttu" dedi.

"Hükümetin gitmesine yağmurlar değil sandıklar karar verecek" ifadesini kullanan Kahveci, Türkiye genelindeki 79 içme suyu barajında ortalama doluluk oranının yüzde 54 olduğunu bildirdi.

Yılmaz, Kahveci'nin konuşması üzerine sataşma gerekçesiyle söz alarak, "(Abi) dediğim biri tarafından olayın şahsileştirilmesini kınıyorum. Ben orman mühendisiyim, ANAP, DYP, DSP, AK Parti döneminde de görev yaptım. Görev yaparken bana verilen işleri adam gibi yapmanın gayreti içinde oldum" dedi.

Kahveci de yeniden söz alarak, Yılmaz'a yönelik, "Görevini yapmasaydın zaten 5 yıl bölge müdürü yapmazdım seni" dedi.

BDP'nin önerisi kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Seyfettin Yılmaz Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title