Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'li Aydınoğlu: "Öğretmenlerin emeklerini hiçbir zaman gözardı etmeyeceğiz"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, öğretmenlerin emeklerini hiçbir zaman gözardı etmeyeceklerini söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu'nun başkanlığında toplandı.

Aydınlıoğlu, Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmada, toplumların gelişmesinde ve kalkınmasında önemli bir işlevi olan eğitimin, 11 yıldır AK Parti hükümetlerinin ele aldığı en öncelikli konu başlığı olduğunu ve olmaya devam edeceğini kaydetti.

Her yıl bütçeden en büyük payın eğitime ayrılmasının bunun göstergesi olduğunu ifade eden Aydınlıoğlu, "Öğretmenlerimizi bilgiye ve teknolojiye daha fazla adapte ettik. Okullarımızı yeni ve modern projelerle inşa ettik. Sınıflarımızı bilgisayarla, internet ve akılı tahtalarla donattık. Yeni derslikler yaptık" diye konuştu.

Öğretmenleri eğitim için yurt dışına gönderdiklerini ifade eden Aydınlıoğlu, öğretmenlerin maaşlarında da iyileştirmeler yaptıklarını ve bütçenin el verdiği ölçüde de iyileştirme yapmaya devam edileceğini söyledi.

Aydınlıoğlu, bu mesleğe gönül veren öğretmenlerin emeklerini hiçbir zaman gözardı etmeyeceklerini dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, 24 Kasım Öğretmenler Günü, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da tarihi eserlerin restorasyonu konularında gündemdışı konuşma yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, yerinden söz aldığı sözde, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un "karma eğitimin seneye değişeceğini" kesin bir dille söylediğini belirterek, "Bu gidişle öğretmenleri de başörtülü ve başörtüsüz olmasının yanı sıra kadın ve erkek olarak ayıracaksınız. Öğretmen odalarını da ayıracaksınız" diye konuştu.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da yerinden konuşma yaparken, elinde, Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözlerinin yazılı olduğu dövizi tuttu.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, dershanelerin kapatılmamasını istediklerini kaydetti.

Söz alan bazı CHP'li milletvekilleri, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un "karma eğitim" ile ilgili sözlerini eleştirdi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ali Aydınlıoğlu Güldal Mumcu Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title