Haberler

TBMM Genel Kurulu

BDP Grup Başkanvekili Baluken."(Gezi Parkı) Hükümet, müzakereci bir tutumla bu olaylara son vermeli".

-BDP Grup Başkanvekili Baluken:

-"(Gezi Parkı) Hükümet, müzakereci bir tutumla bu olaylara son vermeli"

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, partisinin tutuklu milletvekili Mustafa Balbay'ın mektubunu okudu.  "Silivri'den söz aldım" diyen Balbay, mektubunda, "Her milletvekili Meclis çatısının bir kiremitidir. Birinin eksikliği bile hissedilir. Sandık, milli iradenin kalbidir. Meclis'in 8 damarı tıkalıdır. Demokrasi sadece 4 yılda bir oy vermek değildir. Demokrasiyi oya indirgemek halkı kekeme yapar. Bir kişiye 'Sadece 4 yılda bir konuş' diyebilir miyiz?" ifadelerine yer verdi. Taksim Gezi Parkı eylemlerine de değinen Balbay, "Bu sesleri duymamak için ya sağır ya iktidar olmak gerekiyor" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, çocuk işçiliği ile mücadeleye değindi. Yetiş, çocuk işçiliğinin, gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde ciddi bir sorun teşkil ettiğini söyledi. Özellikle tarım sektöründe çocuk işçiliğinin daha yoğun görüldüğünü kaydeden Yetiş, bu çocukların eğitime katılamadığını ya da eğitimlerini yarım bırakmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Yetiş, çocuk işçiliği ile mücadele konusunda Türkiye'nin de uluslararası alanda olduğu gibi önemli çalışmalar yaptığını dile getirdi.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, özellikle tarlalarda ve küçük sanayi sitelerinde çocukların emeklerinin sömürüldüğünü belirtti. Gür, hükümetin bu konuda önlem almak yerine ucuz iş gücünün önünü daha fazla açan politikalar izlediğini savundu. Nazmi Gür, Türkiye'de 2 milyonu aşan çocuk işçi olduğunu, hükümetin derhal bu sömürüye son vermesi gerektiğini kaydetti.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Gezi Parkı eylemlerine yönelik müdahalelerde polisin orantısız güç kullanmaya devam ettiğini öne sürerek, "Engelli yurttaşların bile hedef alınması, bu insanlık dışı mücadelenin boyutunu gösteriyor" dedi. Baluken, hükümetin, müzakereci bir tutumla bu olaylara son vermesini istedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 20 Haziran'da Mersin'de Akdeniz Olimpiyatları'nın başlayacağını ancak biletlerin bloke edildiğini söyledi. Atıcı, halkta, "biletlerin AKP'nin yandaşlarına verileceği" yönünde şüphe uyandığını, bu nedenle bilet satışı ile ilgili sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Meclis'in, tutuklu milletvekilleri ile ilgili sorunu çözememiş olmasını büyük bir eksiklik olarak gördüklerini belirtti. -

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Balbay Murtaza Yetiş İdris Baluken Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title