Haberler

CHP'li vekil, Can Atalay kararını okuyan Bekir Bozdağ'ı Kurtulmuş üzerinden vurdu

Güncelleme:

Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yankıları sürüyor. TBMM'deki oturumda kürsüye çıkan CHP'li Günaydın, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un kararı okumamış olmasına atıfta bulunarak Bekir Bozdağ'a sert çıktı.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay kararının Meclis'te okunmasıyla birlikte Atalay'ın vekilliği düşürüldü. O anlarda Meclis'te tansiyon yükselirken tüm gözler Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'u aradı. Kurtulmuş'un BAE ziyareti nedeniyle oturuma katılmadığı öğrenildi.

"SİZDEN BAŞKA KİMSE BU KARARI OKUMUYOR"

Kurtulmuş'un oturuma katılmaması ve Can Atalay kararını okumaması muhalefetin de gündemindeydi. Bugünkü oturumda söz alan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, kürsüde konuşma yaptığı sırada oturumu yöneten Bekir Bozdağ'a dönerek sert sözler sarf etti. Bozdağ'a "Ben sizden adalet falan beklemiyorum" diyen Günaydın, "Hesabınızı yapın ki sizden başka kimse bu kararı okumuyor. Numan Kurtulmuş yurt dışı ziyaretini sizin başkan olduğunuz zamana denk getiriyor. Önce bunun bir hesabını verin" ifadelerine yer verdi.

NUMAN KURTULMUŞ BAE'DE

Gözlerin çevrildiği Numan Kurtulmuş dün bir dizi ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti. Burada BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya gelen Kurtulmuş, ASELSAN BAE Ofisinin açılışını yaptıklarını anımsatarak, bu alandaki çalışmalardan bahsetti. Kurtulmuş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum ile görüşecek.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Atalay'ın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılmasına ve bu suçtan tutuklanmasına karar vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bulmuştu. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay Yargıtay'a başvurmuş, süreç devam ederken Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında Can Atalay'a verilen 18 yıl hapis cezasını onamıştı.

Yargıtay'ın talebi reddetmesinin ardından Atalay, Anayasa Mahkemesine iki kez başvuruda bulunmuş ve iki başvuruda da Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı vermişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesinin Atalay hakkındaki hak ihlali kararlarına uyulmasına yer olmadığına ve kararın TBMM Başkanlığına gönderilmesine hükmetmişti. Bu arada, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle TİP'in Meclis'teki sandalye sayısı 4'ten 3'e düştü.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Numan Kurtulmuş Meclis Başkanı Bekir Bozdağ Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Hasan:

bekir bozdağ savunduğumdan değil can atalay ülkeyi bölme suçundan 18 yıl hapis cezası almadı mı aldı onaylanmadı mı onaylandı ! peki sorum şu her ceza alan kişiyi seçilecek sekilde aday göstersek o zaman bütün teröristleri vatan hainlerini vekil yapıp cıkartalım böyle bir olay mümkün mü ?

91
50
yanıtYanıtla
Hasan Aykuş:

Zaten fitne olsun diye mahkemelik olanları aday gösteriyorlar. Bu işi CHP iyi bilir....

yanıt48
yanıt44
Demir Acer :

Kendisininde akıbeti ayni, bunlara kalsa iki ayda ülkeyi böler.

yanıt13
yanıt9
Mümin Vatansever:

cumhurumuzda hapisten cıkmadımı secim sayesinde yalnışmı hatırlıyorum

yanıt52
yanıt18
Turan Şahin:

hasan akkuş,sen git milletvekili adaylığına başvuruyorum de YSKya, yada partimi onaylıyor seçime girmeni,parti onayı yeterliyse bağımsız adaylar nasıl aday oluyor,sen çok cahilsin,bilgin olmadan yazmışsın,

yanıt2
yanıt0
FATİH ARSLAN:

Millet ile alakası olmayan milletvekilleri. Kiralar, zamlar alo sesimi duyan varmi.

71
8
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

pardon da bu günaydın kim? cehp nin bilmem nesi. üfürürkten teyyare yani. heee de geç...

26
35
yanıtYanıtla
ayşe kart :

Şimdi bizim demokrasiden anlayacağımız bu mu ne istersen iste , ülkeyi bölmek iste yargılanma devlete kafa tut yargılanma. E neymiş efendim meclisteyiz haklarımız var ülkeyi bölmek gibi hadi ordan.

36
19
yanıtYanıtla
Musti40 :

Ne yarası diyorlardı?? ;)

22
9
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

üffff. bu solcuların ülkeye zerre katkısı yok yeminle. sırf boş boş konuşmaktan başka. bir de fitne fesat üretmekten başka. fırsatını bulsa muhafazakara inasana zulmederler bunu da modernlik sanırlar. hepsi bu kadarlar işte

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title