Haberler

TBMM bir kez daha karıştı! Kürtçe dörtlük okuyan DEM Partili vekilin mikrofonu kapatıldı

Güncelleme:

TBMM'de Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç'ın Kürtçe bir şiirden dörtlük okumasının ardından ortalık karıştı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Bu ülkede 20 milyon Kürt'ün ana dili olan Kürtçe'den bir dörtlük okunmasına tahammül edemiyorsunuz. Burada mikrofonu kapatıyorsunuz Diyarbakır'da Megri megri şarkısını söylüyorsunuz." sözleriyle tepki gösterdi. Koçyiğit'e yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, "Yaptığınız resmen etnik bölücülük ve ırkçılıktır." dedi.

TBMM'de Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç'ın Kürtçe şiirden dörtlük okumasının ardından ortalık karıştı. Kamaç'ın mikrofonunun kapatılmasına sert tepki gösteren DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Bu ülkede 20 milyon Kürt'ün ana dili olan Kürtçe'den bir dörtlük okunmasına tahammül edemiyorsunuz. Burada mikrofonu kapatıyorsunuz Diyarbakır'da Megri megri şarkısını söylüyorsunuz." dedi. Koçyiğit'e yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, "Yaptığınız resmen etnik bölücülük ve ırkçılıktır." ifadelerini kullandı.

KÜRTÇE DÖRTLÜK OKUYAN DEM PARTİLİ VEKİLİN MİKROFONU KAPATILDI

TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın'ın Kürtçe konuşmasının ardından bir kez daha benzer anlar yaşandı. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç, Kürtçe bir şiirden dörtlük okuyunca mikrofonu kapatıldı. Kamaç'ın mikrofonunun kapatılmasına sinirlenen DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, sert tepki gösterdi.

"20 MİLYON KÜRTÜN ANA DİLİNDEN DÖRTLÜK OKUNMASINA TAHAMMÜL EDEMİYORSUNUZ"

Koçyiğit şunları söyledi: "Burası Meclis ve bir derdimiz olduğu için söz istiyoruz. Burası konuşma yeri, yan gelip yatma yeri değil. Kimse kusura bakmasın. Sayın başkan tutumunuzu eleştiriyorum. Az önce milletvekilimiz Kürtçe bir dörtlük okudu ve siz onun mikrofonunu kesme talimatı verdiniz. Siz bir Kürt milletvekilisiniz. Kürt'sünüz, ben bir Kürt'üm. Bu ülkede 20 milyon Kürt var. Ve siz bu ülkede 20 milyon Kürt'ün ana dili olan Kürtçe'den bir dörtlük okunmasına tahammül edemiyorsunuz.

TBMM bir kez daha karıştı! Kürtçe dörtlük okuyan DEM Parti'li vekilin mikrofonu kapatıldıDEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit

"KÜRT DÜŞMANISINIZ"

Burada mikrofonu kapatıyorsunuz, gidip Diyarbakır'da Megri megri şarkısını söylüyorsunuz. Bu ana dile tahammülsüzlüktür. Biz AK Parti iktidarına ve MHP'ye, 'Kürt düşmanısınız, Kürtçe düşmanısınız, halk düşmanısınız, ana dil düşmanısınız.' dediğimizde zıplıyorlar ama aynen öyleler."

TBMM'DE TANSİYON UZUN SÜRE DÜŞMEDİ

Koçyiğit'in sözleri Meclis'te tansiyonun yükselmesine neden oldu. AK Parti ve MHP sıralarından sert tepkiler yükselirken, DEM Partili vekiller de uzun süre sakinleşmedi. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, DEM Partili vekilleri Meclis'te konuşmaların Türkçe yapılmasını zorunluluğunu hatırlattı.

TBMM bir kez daha karıştı! Kürtçe dörtlük okuyan DEM Parti'li vekilin mikrofonu kapatıldıMHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay

"YAPTIĞINIZ ETNİK BÖLÜCÜLÜK VE IRKÇILIK"

Söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın yanıtı ise daha sert oldu. Akçay, "Önce dinlemesini öğreneceksiniz. Sayın başkan Türkiye'de herkes istediği ana diliyle konuşur. TBMM'de Türkçe konuşulmak zorundadır. Bunu bahane ederek burada etnik bölücülük ve ırkçılık yapılamaz. Yaptığınız resmen etnik bölücülük ve ırkçılıktır." ifadelerini kullandı.

BENZER BİR OLAY GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz hafta da DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, TBMM Genel Kurulu'nda Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatılmıştı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa gereği konuşmanın Türkçe yapılması gerektiğini belirtirken DEM Partili vekiller oturdukları sıralara vurarak tepki gösterdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gülistan Kılıç Koçyiğit Mehmet Kamaç Milletvekili Erkan Akçay Diyarbakır DEM Parti MHP Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (78)

D:

Kürtler bu ülkenin kurucu unsurudur. Irkçılığa yer vermeyin. Her yerde konuşun hiç kimse hiç bir şey yapamaz.

245
390
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

BİR GÜN BU ÜLKEDE, TEK BİR BEBEK KATİLİ, KANDİLDEN TALİMAT ALAN TERÖRİST KALMAYACAK HABERİN OLA....!!!!!!!

yanıt315
yanıt130
Birkan AKGÜN:

Gidip kendinize (başka ülkelerden toprak isteyerek) ülke kurun, orada konuşun. Burası Türk yurdu! Sayıyı çok göstermen hiçbir şey değiştirmez. Meclis, ülkenin yönetici noktasıdır ve orada başka herhangi hır dil konuşulmaz!

yanıt204
yanıt100
Zübeyir Kıvrak:

GÜZEL DİKMİŞ ...OTUZ YIL GÜNEYDOĞUDA GÖREV YAPTIM... ÇOK İNSAN KÜRTÇE KONULURDU HİÇ BİR ŞEY ANLAMADIM... NASIL BİR DİLSE.... NOKTA YOK, ÜNLEM YOK DURAKLAMA YOK...ANCAK AĞIZLAR YORULUR NEFES YETMEZSE KONUŞMAYA ARA VERİRLER...

244
217
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Biraz terbiyeli ol kirk yil yapsan da bir fayda etmez sana benim cocuklar da zazaca ogrendiler ne var bunda

yanıt87
yanıt154
Mehmet ali:

Senin o gevşek ağzında bir problem olabilir , bir ara baktır istersen

yanıt61
yanıt32
Şerif Ali:

Zübeyir Kıvrak: 90 yıldır Türk Dili kurumu var. 90 yıldır okularda kesintisiz eğitimi veriliyor. Adanalılar, kastamonulular, çankırılar rizeliler bir birilerini anlayabiliyorlar mı? 90 yıldır. İnsanların dilleri özgür olmalı. Herkes istediği dili konuşsun. Bunu ırkçılığa, faşistzanlığa dökmek doğru değil

yanıt70
yanıt45
Perwer:

Zübeyir kıvrak: kürtçe dilinde.,? Vs hepsi de var. Kaldıki türkçede olmayan bir çok karakter bile var. Zenginlik bakımından türkçe’yi en az ikiye katlar. Ama öğrenimi ve öğretimi yasak olduğu için insanlar dedelerinden büyüklerinden kalan birkaç kelimeyle bu dili konuşmak zorunda kaldı. Sen 30 yıl boyunca o insanların arasında görev yapıp onların dilinden bir şey öğrenmediysem senin heywan’dan Bir farkın yok demektir. Bizim köydeki karakolda görevli askerlerin bir çoğu çok kısa bir süre içinde en azından kendini ifade edecek kadar bu dili öğrendiler. Kendi noksanlığını başka şeylere bağlama. Öğrenimi ve öğretimi yasak olan bir dilde ;lü nasıl konuşursun? Sen geri zklmsn?

yanıt65
yanıt43
Nuri Aga:

Şerif Ali senin dediğin şey yöresel, bölgesel ağız ve lehçeler

yanıt2
yanıt2
Poyraz:

Dışardan beslenenler aşırı demlenince böyle zırvalıyorlar.

211
118
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title