Haberler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile Görüştü

Güncelleme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile görüşerek, iki ülkenin milli meselelerinde yakınlaşma ve bölgesel sorunlarda ortak çözümler üretme gerekliliğini vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü

Kurtulmuş:

"Orta Doğu'da ve en son Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölge sınırları dışına da taşma potansiyelinin olması çok dikkatli davranmamızı gerektiriyor"

Gafarova:

"Türkiye bugün Türk halklarının başında duran büyük bir ülke ve büyük bir devlettir"

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Orta Doğu'da ve en son Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölge sınırları dışına da taşma potansiyelinin olması çok dikkatli davranmamızı gerektiriyor" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile Meclis'te bir araya geldi. Kurtulmuş ve Gafarova, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya başkanlık yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'ndaki heyetler arası toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Gafarova ve beraberindeki heyeti Meclis'te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Kurtulmuş, iki ülke ilişkilerinin "iki devlet, tek millet" şiarıyla devam ettiğini, yakın işbirliği sayesinde bölgede kalıcı ve uzun süredir devam eden sorunların çözülme sürecine girdiğini vurguladı. Kurtulmuş, Azerbaycan'ın 2'nci Karabağ Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve antiterör operasyonlarından başarıyla ve yüz akıyla çıkmasının özellikle Güney Kafkaslarda gerilimin düşürülmesi, barışın sağlanması ve esenliğin temin edilmesindeki önemine değinerek, Türkiye'nin her platformda Azerbaycan'ın milli politikasının yanında olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, Azerbaycan'ın sahada kazandığı zaferin şimdi masada sonuçlandırılması gerektiğini belirterek, "Azerbaycan'ın haklı mücadelesini bütün uluslararası platformda hala engellemeye çalışan bazı çevrelerin olduğunu biliyoruz. Bazı lobilerin, Azerbaycan'ın sahadaki başarısına gölge düşürmek için kampanyalar yürüttüğünün de farkındayız ama bu haklı mücadeleyi sahada da kazanacaksınız ve inşallah bu mesele bütünüyle kalıcı bir şekilde çözülmüş olacaktır. Özellikle bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler gösteriyor ki önümüzdeki süreç çok önemli gerilimlere, çatışmalara gebedir. Balkanların barut fıçısı haline getirilmesi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş dolayısıyla Karadeniz'in son derece tehlikeli bir şekilde sularının ısınması, ayrıca Kafkaslardaki bu meselelerin devam etmesi, Orta Doğu'da ve en son Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölge sınırları dışına da taşma potansiyelinin olması çok dikkatli davranmamızı gerektiriyor. İki dost ve kardeş ülke olarak milli meselelerimizle yakınlaşmak ve bölgesel sorunlarda da ortak çözümler üretmek mecburiyetindeyiz. Bunun en başında da Kafkas bölgesindeki barışın derhal sağlanması ve böylece hiç olmazsa bu kadar sıkıntılı, bu kadar zor coğrafyanın bir bölgesinde barışın kalıcı olarak tesis edilmesi için bütün gücümüzle gayret sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gafarova, şunları kaydetti:

"Türkiye bugün Türk halklarının başında duran büyük bir ülke ve büyük bir devlettir. Türkiye bugün dünyada tanınan güçlü devletlerden biridir. Türkiye uluslararası platform ve münasebetlerde sözünü geçiren bir ülkedir."

Görüşmede, TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Mammadov da yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan Kurtulmuş Meclis Başkanı Azerbaycan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title