Haberler

Tansu Kaya: "Ak Parti Güven ve İstikrarın Simgesidir"

Türkiye’nin siyasi tarihinde rastlanmamış bir tablo ile seçime gidildiğini belirten AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya, 7 Haziran sonrası ülkenin hükümetsiz kalmasıyla birlikte Türkiye’nin küçük bir prova yaşadığını, geçmişi unutanların bu süreçte adeta zaman tünelinde kısa bir yolculuk yapma fırsatı bulduğunu ve gerçekleşmediği halde ’koalisyon’ fikrinin bile ülkeye ne kadar büyük zarar vereceğinin ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye'nin siyasi tarihinde rastlanmamış bir tablo ile seçime gidildiğini belirten AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya, 7 Haziran sonrası ülkenin hükümetsiz kalmasıyla birlikte Türkiye'nin küçük bir prova yaşadığını, geçmişi unutanların bu süreçte adeta zaman tünelinde kısa bir yolculuk yapma fırsatı bulduğunu ve gerçekleşmediği halde 'koalisyon' fikrinin bile ülkeye ne kadar büyük zarar vereceğinin ortaya çıktığını söyledi.

"MİLLETİN PARTİSİ"

AK Parti'nin istikrarıyla ülkenin istikrarının halk arasında eş anlamlı olarak kullanıldığını kaydeden Tansu Kaya, "İstikrarsızlığın bir ülke için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak öğrendik. Hep birlikte Türkiye'de güven ve istikrarı daha güçlü temeller üzerine inşa etmek zorunda olduğumuzun mesajını aldık. Bunun içindir ki milletin partisi olan AK Parti'yi 1 Kasım'da çok daha güçlü bir şekilde yeniden tek başına iktidara taşıyacağız" dedi.

"ÜLKENİN GELECEĞİ OYLANACAK"

AK Parti iktidarında geçen 13 yıllık zaman içerisinde ülkedeki tüm kesimler için barış ortamının sağlandığını, ancak barış ortamından rahatsız olanların son dönemde yeniden kan dökmeye başladığını hatırlatan Kaya, 1 Kasım seçimlerin ülkenin geleceğine adına büyük önem arz ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreç muhakkak siyasi bir süreçtir, siyasi partilerin yarışacağı bir süreçtir. Fakat bununla birlikte memleketin geleceğinin oylanacağı ve bu memleket için belki bugüne kadar en önemli virajlardan ve seçimlerden birisidir. Olaya öncelikle bu şekilde bakmak elzemdir. Biz tarihten aldığımız güç ve tarihten aldığımız edep ve adapla bugüne kadar bu topraklar üzerinde bir ve beraber yaşadık ve bundan sonrada yaşamaya niyet ettik. Bunu her anlamda ve her fırsatta dile getirdik. Kurucu genel başkanımız, daha önceki Başbakanımız, şu anki Cumhurbaşkanımız ve şimdiki Başbakanımız ve hükümet üyelerimiz her ortam ve fırsatta siyasi hayatımıza mal olsa dahi biz birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, dostluk ve kardeşlik projesini çözüm sürecini sonuna kadar götüreceğiz diye her defasında üstüne basa basa vurguladılar. Bu anlamda alınması gereken siyasi riskleri de üzerlerine almışlardır. Ama hükümetin ve siyasetin en küçük zaaf gösterdiği bir noktada eli kanlı, silahlı ve bu ülkenin geleceğine kast etmiş teröristler öncelikle Kobani'yi bahane ederek Suruç'ta ki katliama arkasından da polislerimize evde uyurken onları katletmek suretiyle halel getirmişlerdir. Ülkenin geleceğini karartmaya çalışmışlardır" dedi.

"KENDİMİZİ SORGULADIK"

7 Haziran seçimlerinde yol kazası yaşadıklarını, çıkan sonuçlardan sonra kendilerini ciddi anlamda sorguladıklarını dile getiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran vesilesiyle yapılan olağan kongremizde değişen MKYK ve MYK'mız partimizin kendini yenileme azmini ve bundan sonra daha iyiye götürme isteğini herkese göstermiştir. Zira 1 Kasım için açıklanan milletvekili listelerine baktığınızda da teşkilatın içinden yetişen, herkesin tanıdığı isimleri görebilirsiniz. Deyim yerindeyse bu bir öze dönüştür."

"HERKESİN SIĞINACAĞI TEK ÜLKE TÜRKİYE"

1 Kasım seçimlerinden başarılı bir sonuçla çıkmak istediklerini sözlerine ekleyen AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Tansu Kaya. "1 Kasım seçimlerinden başarılı bir şekilde çıkmak, tekrar tek başına bir hükümet tablosu ortaya çıkarmak ve ondan sonrasında da bu silahların susması, akan kanun durması ve gözyaşlarının dinmesi için gayret sarf etmek zorundayız. Çünkü ülkemizin geleceği dostluk ve kardeşlik projesinin devamıyla ancak mümkündür. Bugün ülkenin dört bir tarafına baktığınız da sınırımız olan her yerde kan var gözyaşı var, karışıklık, hükümetsizlik var. Arada herkesin sığınacağı, yardım eli uzatmasını beklediği tek bir ülke var oda Türkiye. Bizler misakı milli sınırları içerisinde bize tahsis edilmiş vatan toprakları üzerinde kendimizi rahat, nefes alabilir, oturabilir bir ortamda olduğumuz için kendimizi rehavete kaptırmamız gerekir. Bizden kendilerine yardım etmemizi isteyen onlarca millet, ümmet var. Bunun içerisinde sadece Müslümanı yok, gayrimüslimi de var. Türkiye tarihten aldığı misyonla belirli bir akım üzerine gitmemiştir, yurtlarından atılmış Musevilere de kucak açmıştır. Günümüzde Suriye'den sürülen Müslümanlara da kucak açmaya devam etmektedir. Bizler geçmişi hatırlamak zorundayız. Tarihin bize ne söylediğine kulak vermeliyiz. Şuan yaşadığımız sorunlar Türkiye'nin hükümetsiz kalması, yeniden bir seçime gidiyor olması sorunu değildir. Orta doğunun, balkanların, Orta Asya'nın huzur bulması için Türkiye'nin istikrarlı bir hükümete ihtiyacı vardır" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tansu Kaya Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title