Haberler

"Çiller'in Kurum'a desteği rantsal" diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi

Güncelleme:

Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'a verdiği destek sonrası "rant" iddiaları ortaya atılan eski Başbakan Tansu Çiller'le ilgili bir açıklama da gazeteci Uğur Dündar'dan geldi. Eşi Özer Çiller'in Antalya'da bir hazine arazisine 5 yıldızlı otel kondurmasına ilişkin yaptığı haberler sonrası o dönem ölüm tehditleri aldığını belirten Dündar, "Bizi karadan ve havadan takip edip evime nasıl gidilir, camlar kurşun geçiriyor mu diye hedef gösterdiler. Korku filmlerinde bile böylesi yaşanmamıştır" dedi.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in 31 Mart'taki İstanbul seçiminde Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'u destekleyeceğini açıklaması Türk siyasetinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

İMAMOĞLU: ÇİLLER DESTEK VERECEĞİ YERİ BİLİYOR

Çiller'in Kurum'a verdiği desteğe ilişkin bir değerlendirmede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için Murat Kurum'u destekliyor. Sarıyer'de şahsına ait 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık ve iptal ettik. Bana niye destek versin! Destek vereceği yeri biliyor" demişti.

DÜNDAR "YAŞADIKLARIM VAR" DİYEREK ANLATTI

İmamoğlu'nun yaptığı açıklamalara katıldığı Sözcü TV canlı yayınında destek veren duayen gazeteci Uğur Dündar'dan gündem yaratacak bir iddia geldi. Çiller'in Murat Kurum'a verdiği desteğin bir siyasal destek değil rantsal destek olduğunu savunan Dündar, "Yaşadıklarım var" diyerek o dönem başından geçenleri anlattı.

'Çiller'in Kurum'a desteği rantsal' diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi

"ÖZER BEY HAZİNE ARAZİSİNE 5 YILDIZLI OTEL KONDURDU"

Dündar, "Vaktiyle Antalya'da hazine arazilerine kaçak konut yapanlar, yazlık inşa edenler vardı ve devlet bunları 'Madem yapılmış, yıkmayalım ama orta gelirli insanlara turistik amaçla kullanabilecekleri pansiyonlara dönüştürme olanağı sağlayalım diyerek Güney Doğu Antalya Turizm Gelişim Projesi adı altında bir açılım yaptı. Oradaki hazine arazilerine kondurulmuş bu kaçak yapılar pansiyonlara dönüştürüldü. Bu arada Tansu Hanım'ın eşi Özer Bey de bir şirket aracılığıyla devletin 1700 metrekarelik arazisine sahip oldu ve bu araziye 5 yıldızlı otel kondurmaya başladı. Biz bunu adım adım takip ettik ve sürekli haber yaptık" dedi.

"ÇİLLER YAPTIĞIM HABERLERDEN ÇOK RAHATSIZ OLDU"

Özer Çiller'in yaptığı haberlerden çok rahatsız olduğunu belirten Dündar kendisine değişik çevrelerden mesajlar geldiğini belirterek başbakanlık konutunda kendisine yapılan uyarının detaylarını anlattı. Yine aynı dönemde korku filmi sahnelerinde bile benzerine zor rastlanacak bir olayı aktaran Dündar, "Benim adım o dönemde Susurluk Çetesi'ne öldürülmem koşuluyla havale edildi. Benim öldürülmemi istediler. Ve bunu o çeteden Ayhan Çarkın televizyonda kameraların önünde milyonlarca insanın gözünün içine baka baka söyledi. Ama 'Abdullah Çatlı karşı çıktı. Bizim Uğur Dündar'la ne gibi bir alıp veremediğimiz olabilir ki, o mesleğini yapıyor' gibi bir itirafta bulundu.

'Çiller'in Kurum'a desteği rantsal' diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi

"ÇİLLER'İN MANŞETLERİNİ ATTIĞI GAZETE BİZİ HEDEF GÖSTERDİ"

Yine Çiller'lerin güdümündeki bir televizyon kanalı ve gazete vardı o dönemde. O televizyonda bana ve sevgili Emin Çölaşan'a hakaretler, iftiralar, küfürler yağdırılıyordu. Manşetlerini de Özer Bey'in attığı gazete için evimizin üzerinden helikopterler uçurdular. Bizi karadan ve havadan takip edip evime nasıl gidilir, camlar kurşun geçiriyor mu diye haberler yapıp bizi hedef gösterdiler. Bunların ne kadarından Tansu Hanım'ın haberinin olduğunu bilmiyorum" dedi.

"ÇOCUKLARIM HALA O TRAVMAYI ATLATABİLMİŞ DEĞİL"

Dündar sözlerini şöyle sonlandırdı; "Tansu Çiller denildiği zaman o dönem bizim aileye travmalar yaşatır, çocuklarım da çok korktular o dönemde ve hala o travmayı atlatabilmiş değiller bugün. Çiller'in bugün Murat Kurum'a olan desteğinin arkasında Kısırkaya'daki o arazilerin kendilerine rant getirebilecek şekilde imara açılmasının umudunun yattığını düşünüyorum. Ve İmamoğlu'nun paylaştığı mesajların yerden göğe kadar doğru olduğuna inanıyorum."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Tansu Çiller Murat Kurum Özer Çiller Uğur Dündar Antalya Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (26)

Narter Nart:

Çiller' in başbakan olduğu yıllar 90' lı yıllar, Ülkemizin kayıp yıllarıdır. Çiller, desteğini açıklasa ne olur açıklamasa ne olur. Çarpmada 1 toplamada 0' dır. İlber Hoca Cumhuriyet tarihinin en kötü yöneticisi dedi. Bana göre ise ikinci en kötü yöneticisidir.

336
37
yanıtYanıtla
adem can:

en kötü dönemleri olabilir. 1990 medya en kötü dönemlerinde bu medyatik sunucular vardı. istediğini aşağı cekiyorlar istediğini yukarı cıkarıyorlardı:D

yanıt157
yanıt24
Zeki Kkaya:

Bak mesela İlber ortaylı'nın da kim olduğunu bir araştır bakalım sana ne diyecekler. Nazlı kampında bir yapı dairenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini annesinin Türkiye'nin aldığına ona profesör unvanı verdiğini Allah yardımcımız olsun 1 gün akıllanacağız inşallah

yanıt35
yanıt120
Narter Nart:

Cevaben: Zeki... ismin zeki olabilir sen ise sallamacısın. ...2. Dünya savaşı bitiş tarihi 1945...İlber Ortaylı doğum tarihi 1947...Kampın Nazi kampı ve onun da yahudi olması söz konusu değil... senin hayal alemin veya yalancılığın ya da isnatında başka bir şey değil yorumun.

yanıt177
yanıt13
Hacı Şembeki:

Basın mensupları 90 li yıllarda, zulmün çivili sopasıydı...Çok insanın kanına girdi basın mensupları..Sayın Dündar o dönemi iyi bilir...

yanıt66
yanıt10
Hek Tor:

1995 yılında seçildiğinde, helal olsun Türkiyem'e bir bayan başbakanımız var artık deip her iki aracımın plakalarını da (xx TR 95) olarak kaydettirmiş, ne büyük hata yaptığımı geç anlamıştım.

yanıt1
yanıt2
adem can:

Sallama bir söylemde bulunmuş. 1.700 metre yere hiç 5 yıldız otel yapılamaz imkanı yok o kadar yerin bir kısmını havuz cocuk alanı park yeri :D vs vs mantık dışı bir söylemde bulunmuş tansu ciller ailesi yerinde olsam mahkeme veririm.

68
129
yanıtYanıtla
Zeki Kkaya:

Aşk olsun duayen gazeteci söyler de doğru olmaz mı ya. Onlar 100 metrekare yere Uzay üssü bile kurarlar merak etme rakı masasında

yanıt88
yanıt114
azyazar yazmaz:

Sen kendi geçmişini çok temiz olarak görüyorsun heralde. Yemezler sayın Dündar Adını yazarak reklamını yapmak istemediğim programında 1992 senesinden beri yüzlerce insanın iliğini emdiniz.Sen ve avanelerin..

93
66
yanıtYanıtla
kerem can:

Senin çocuklarin mi varmış! Okul damında namaz kılan çocuklarin psikoloji ne olacak peki, hani şu bağıra bağıra haber yaptığın, kendince kıyamet koparmaya çalıştığın o haber değeri olmayan bozuntu sunumlarin.

16
13
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title