Haberler

Tanrıkulu: Akp, Kürtler'in Desteği ile İktidar Oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarattığı sahte inançla Kürtler'den aldığı destekle 2 dönemden bu yana iktidar olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarattığı sahte inançla Kürtler'den aldığı destekle 2 dönemden bu yana iktidar olduğunu öne sürdü. Tanrıkulu, "Kürtler'in desteği olmasa AKP, 2 dönem iktidar olamazdı" dedi.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde seçim bürosunun açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır milletvekili adayları Salih Sümer, Derya Erdemoğlu, Özcan Kılıçkap, Haşim Özkoyuncu, Dalyan Karadaş, Feyruz Yüksektepe ve Vedat Şahpaz ile birlikte cadde, sokak gezerek, esnafla sohbet etti. Bir süre önce Hatay'da psikolojik rahatsızlığı olan bir kişinin silahlı saldırısında şehit olan polis memuru Coşkun Akşit'in babasının evindeki taziyeyi de ziyaret eden Tanrıkulu ve beraberindekiler, yakınlarına başsağlığı diledi. Esnaf ziyareti sırasında AK Parti ve BDP'nin desteklediği bağımsız aday Emine Ayna'nın seçim bürosunu da ziyaret eden Tanrıkulu ve beraberindekiler, daha sonra CHP seçim bürosunun açılışını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, açılışta Başbakan Erdoğan'ın yarattığı sahte inançla Kürtler'in desteğini alarak 2 dönem iktidar olduğunu öne sürdü. Tanrıkulu, şöyle dedi:

"AKP, bölgede yarattığı sahte bir inançla Kürtler'den büyük bir destek aldı. Bu sahte söylemlerle aldığı destek, 2 dönem AKP'yi iktidar yaptı. Ama Kürtler'in bölgede verdiği destek olmasa AK Parti iktidar olamazdı. 2005 yılında Diyarbakır'a gelen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 'Kürt sorunu vardır, o da benim sorunumdur' diyerek bu sahte inancı, bu sözleriyle aldığı destekle de pekişmişti. Ama geldiğimiz noktada, 2011 yılından itibaren AKP'nin yarattığı bu sahte inanç ortaya çıkmıştır. "

Tanrıkulu, herkesin AK Parti'nin seçim beyannemesini okumasını isterken burada Kürt sorunu ile ilgili tek çözüm önerisi bulunmadığını iddia ederek şöyle konuştu:

"AKP seçim beyannamesinde, Kürt sorunun demokrasi, özgürlüklerle çözüleceği yönünde tek somut öneri yok. Bu beyannemede Kürt sorunun çözümüne yönelik somut bir öneri var mı, 12 Haziran'dan sonra ne vaat ediyor? Biz siyasetçiler, siyasi partiler, seçim bildirgeleri üzerinden halka hesap veririz. AKP'ye hangi vaadi üzerinden hesap soracaksınız? Nitekim Başbakan 10 gün önce Muş'ta yaptığı konuşmada 'Türkiye'de Kürt sorunu yoktur' dedi. Bu sözün altını çize çize söyledi. Başbakan, yarattığı sahte inancın döküldüğünü görmeye başladı. Türkiye'de demokratlar, liberaller, solcular bunu görmeye başladı. Milliyetci ve şoven bir üsluba bürünmeye başladı. Türkiye'yi ayrıştıran bu söyleminin her tarafta görülmesi lazım. Size düşen görev Türkiye'nin her yerinde AKP'ye oy vermeyerek, bu sahte inancı bozmaktır. "

MT, SS, ES - Diyarbakır / Ergani

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

title