Haberler

Tamaylıgil: "Bu hükümet meşruiyetini kaybetmiştir" -

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, "Temelinde birleştirici, kardeşçe yaşanılacak, doğruluğun ve hesapverilebilirliğin temel olduğu yeni bir iktidara ihtiyaç vardır" dedi.

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, "Temelinde birleştirici, kardeşçe yaşanılacak, doğruluğun ve hesapverilebilirliğin temel olduğu yeni bir iktidara ihtiyaç vardır" dedi.

CHP İl Başkanı Devrim Kök'ü ziyaret eden Tamaylıgil, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini gördüklerini söyledi. Yerel yöneticiliğin insana hizmet odaklı olması gerektiğini belirten Tamaylıgil, sosyal demokrat belediyelerin projeleriyle Türkiye'ye örnek olduğunu ifade etti.

Tamaylıgil, AK Parti döneminde ana muhalefet partisi üyesi yerel yöneticilerin zorluklar yaşadığını, baskı ve müfettiş tehdidine rağmen rantı halkla paylaşan ve hesap verebilen yöneticilik anlayışını ortaya koyduklarını kaydetti.

Türkiye'nin, son dönemde yaşanan tartışmaları hiç haketmediğini dile getiren Tamaylıgil, şöyle konuştu:

" Türkiye'de bir anayasa süreci yaşandı. Oradaki hedef bir diktatörlüğün altyapısını hazırlayacak anayasal zeminin kurulmasıydı. Orada olmayınca hükümet yargısı, istihbarat yönetimindeki tercihleri ortaya koyan yasal çalışmalar yapıldı. Bütün bunlar 30 Mart seçimlerinin ardından başlayacak günlerle sona erecek. Hükümetin artık son kullanma tarihi gelmiştir. Karşımıza çıkan belgeleri görüyoruz. Adalet Bakanı, hukuk müşaviri gibi çağrılıp talimat veriliyor, bir karar sürecinde yargılanan kişi aleyhine karar verecek, yönlendirici bir tutumu gösterebiliyor. Bir spor kulübü kongre yapmaya kalkıyor. O kongrenin içinde talimatla yönlendirilen bir tercih ortaya çıkıyor. İhaleye fesat karıştıracak tercihleri bile çekinmeden ortaya koyan bir hükümetin başı olduğu Türkiye'de artık bu hükümet meşruiyetini kaybetmiş demektir. Temelinde birleştirici, kardeşçe yaşanılacak, doğruluğun ve hesapverilebilirliğin temel olduğu yeni bir iktidara ihtiyaç vardır."

- Başbuğ'un tahliyesi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında çıkan tahliye kararını da değerlendiren Tamaylıgil, "Bugün pişmanlık serenatları atanların biz Silivri zindan mahkemeleri görülürken, onların haklarını dile getirdiğimizde Türkiye'ye yöneten yürütmenin başı tarafından suç duyurusuyla tehdit edilen milletvekilleriyiz. Şimdi sahte gözyaşlarıyla o dönemin günahlarını çıkartan tercihler içinde oluyorlar. O yüzden artık yalana talana yolsuzluğa son diyoruz. Aydınlık Türkiye için geliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Bihlun Tamaylıgil DEVRİM KÖK Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title