Haberler

Suruç Katliamında Yaşamını Yitiren Gencin Fotoğrafı Gündeme Oturdu

Güncelleme:

Suruç'taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Ali Can Vural'ın maddi yetersizlik nedeniyle alamadığı parkayla çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

Şanlıurfa Suruç'ta geçtiğimiz gün yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren, 19 yaşındaki Ali Can Vural'ın, 2013 yılında maddi yetersizlik nedeniyle alamadığı parkayla birlikte çekildiği fotoğrafla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, bugün Türkiye'de gündeme oturdu. Vural 2013 yılında Twitter adresinden çektirdiği fotoğrafla birlikte, "İşte devrimci ruh budur hayalini kurduğun parkaya paran yetmeyince hatıra olsun diye mağazada foto çektirmek" diye yazdı.

ATTIĞI TWEET PAYLAŞIM REKORLARI KIRILDI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki bombalı saldırıda, Samsun'dan giden 19 yaşındaki Ali Can Vural da öldürüldü. Vural, 2013'te paylaştığı bir tweette, "İşte devrimci ruh budur hayalini kurduğun parkaya paran yetmeyince hatıra olsun diye mağazada foto çektirmek" diyerek mağazada üzerine giydiği parkayla fotoğrafını paylaşmıştı. Vural'ın 2 yıl önce attığı bu tweet bugün defalarca kez paylaşıldı.

"ORADAKİ ÇOCUKLARA DAĞITACAKLARDI"

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Samsun İl Başkanı Murat Çepni, 32 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda, Samsun'dan giden 3 kişinin yaralandığını 2 kişinin öldüğünü söyledi. Çepni, bombalı saldırı sonucunda Samsun'dan giden Aydan Ezgi Şalcı, Ali Can Vural'ın hayatını kaybettiğini; Zafer Aydın, Mert Cömert, Özlem Tunç'un yaralandığını açıkladı. Olayı haber alır almaz Samsun'dan 4 kişilik bir heyetle Şanlıurfa'ya gittiklerini ifade eden Çepni, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız Kobani'de yerle bir olan kentin inşasına katkı sağlamak, çocuk parkı yapmak, hatıra ormanı yapmak için gidiyorlardı. Suruç'tan geçişleri de yasal olarak planlanmıştı. Oraya gideceklerdi topladıkları eşyaları odaki çocuklara dağıtacaklardı. Samsun'dan da içinde çocuk malzemeleri olan 30 koli göndermiştik. Yardımları toplanmasında çalışan bu 5 arkadaşımız Kobani'ye gidecekti."


Kaynak: Haberler.com / Politika

Can Vural Şanlıurfa Samsun Çepni Yaşam Politika Haberler

500

Yorumlar (199)

Faruk:

Biz de okul okuduk hem de en kralini, pek cok seyi okurken alamadik biz de, ama aklimiza ne isyankar olmak geldi, ne devrimci, ne intikam yemini ettik üç kurusluk gocuk icin, ne kendimizi ajite ettirdik.....

91
32
yanıtYanıtla
Bozoklu haluk:

Kimileri vatan için savaşır şehit olur kimileri vatanı satar leş olur. Her şey kısmet meselesi

61
60
yanıtYanıtla
hilay:

yaziklar olsun be yazıklar Içiniz nefret dolu ölen o gencecik insanlarım arkasından utanmadan atıp tutuyorsunuz Vicdan nedir bilirmisiniz insanlıktan hiç nasibinizi almamışsiniz belli Bu insanlar feci şekilde can vermişler saygılı olun biraz

50
52
yanıtYanıtla
TENZİLE ABLAN:

AH BE KOÇUM NİYE KANDIN BUNLARA ONLAR SİZİ BİLE BİLE ÖLÜME GÖTÜRDÜ ORAYA ORADA ÖLENLER TÜRK OLUNCA DAHA ÇOK SANSASYON YARATACAĞINI BİLİYORLARDI BOMBANIN PATLAYACAĞINI AMAÇLARI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PROPAGANDASINI YAPMAK BAK ŞİMDİ SEN HAYATINDAN OLDUN ÖRGÜT İSE DÜNYA BASININDA HABER OLDU SİZİ KULLANDILAR OY UĞURUNA . . . HANİ MİLLETVEKİLLERİ NEDEN YOK ORADA

60
18
yanıtYanıtla
BOZOK:

PARASI PARKAYA YETMİYOR AMA NERDE EYLEM ORAYA GİTMESİNE YETİYOR BIRAKIN ŞU DRAMALARI MİLLET YEMİYOR ARTIKIN

62
10
yanıtYanıtla
türkoğlu:

kürtleri ırkçılıkla, türkleride sosyalist komünist devrimci dinsiz ayağına böyle kandırıyorlar.

39
22
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

hdp ye oyveren iyi niyetli insanlara sesleniyorum bunlar ne sizi sever ne hakkinizi savunur bunlarin amaci guzel memlekete ne zarar verebilirizdir cunku dış agalarinin emirleri oyledir sizde bunlara oy vererek ortak oluyorsunuz unutmayin kişi sevdigiyle beraberdir

49
8
yanıtYanıtla
Yazik:

Allah rahmet eylesin ama bunlari simdi yine ayni mazlum gibi göstermeye basladiniz, niye kobaniye gidiyorlar niye sehitlerimizin cocuklari icin bugüne kadar birsey yapmamislar bide bu sorulari sorun. Bunlar yarin devlete daha büyük hainlik yapacaklardi, erkenden gittiler. Allah isini biliyor. Devlete kalkan eller herdaim kirila. Adamlarin cenazeleri bile Duayla degil slogan atmakla geciyor, gelde üzül !!!

40
14
yanıtYanıtla
TİYNETİ BOZUKLAR:

HADİ BAKALİM MİLLET DUSMANİ TURKİYE MEDYASİ BU GEBERENLERE GUZELLEMELER VE SEMPATİK ACİKLİ HİKAYELER DOSEYİN GAZETELERİNİZDE. ULAN ALAGAVATLAR BUNLAR SAVCİMİZİ SEHİT EDEN KOPEKLERİN SAFİNDAYDİ HEPSİ O İTLER İCİN İNTİKAM YEMİNİ ETMİSTİ. GİRİN BAKİN SOSYAL PAYLASİMLARİNA.

41
12
yanıtYanıtla
piskopat yorum yapma allahsiz,haberi oku:

Canim benim. Allah rahmet eylesin. Isid destekleyenler cehennemde yanin.

16
33
yanıtYanıtla
Tüm 199 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title