Haberler

Suat Kılıç: Sokak köpekleri sorunu kronik hale geldi

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, sokak köpekleri sorununun kronik hale geldiğini belirterek, çözüm için adımlar atılması gerektiğini söyledi. Kılıç, sokak köpeklerinin sayısının 16 milyon olduğunu ve bu durumun kadınlar, çocuklar ve şehir halkı için hoş olmadığını vurguladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, sokak köpekleri sorunun kronik hale geldiğini belirterek, "Bekletilmeye tahammülü olmayan bir problemdir." dedi.

Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Suat Kılıç, mahalli idareler seçimlerinde partilerinden seçilen 63 belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile partilerinin il ve ilçe başkanlarının katılacağı yerel yönetimler değerlendirme toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Sahipsiz sokak köpekleri meselesinin Türkiye'nin en önemli sokak sorunlarından olduğunu belirten Kılıç, "Türkiye genelinde başıboş hayvan popülasyonunun sayısı 16 milyon olarak tahmin edilmektedir. Mama ve aşı lobisi durumdan hoşnut olabilir ama kadınlar, çocuklar ve şehir halkı bu durumdan hoşnut değil." diye konuştu.

Çocukların ve kadınların sabah erken saatlerde sokaklarda olmaktan çekindiğine dikkati çeken Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yetişkin erkekler bile kendini sokak köpeklerinden koruyamıyor. Cadde, sokak, kaldırım ve yollar başıboş sokak köpekleri için değil, şehirde yaşayan, vergisini ödeyen insanlar, kadınlar, çocuklar içindir. Bu konu çok önemli, problem kroniktir, bekletilmeye tahammülü olmayan bir problemdir."

Kılıç, yeni anayasa tartışmalarına da değinerek, "Türkiye'nin yönetimini kolaylaştıracak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, hükümetin sorun çözümünün önünde engel dediği problemlerin ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacak bir maddeler bütünü gelirse Yeniden Refah Partisi değerlendirmesini yapacak, gerek gördüğü çerçeve ve zeminde anayasaya destek verme ya da vermeme yönündeki kararını ortaya koyacaktır." dedi.

En düşük emekli aylığının asgari ücretle eşdeğer olmasını istediklerini dile getiren Kılıç, Kurban Bayramı'nda emeklilerin kurban kesmesine imkan sağlayacak bir ikramiye verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Suat Kılıç Hayvan Hakları Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title