Haberler

Soysal'dan İl Teşkilatına Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Çetin Soysal, partisinin il teşkilatına yaptığı ziyarette Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Çetin Soysal, partisinin il teşkilatına yaptığı ziyarette Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Soysal, Gezi Parkı eylemlerinden dayatmacı ve baskıcı rejim tarafından CHP'nin sorumlu tutulduğunu söyledi. Soysal, Gezi Parkı olaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinden sonra başladığını öne sürerek, "Ne olursa olsun böyle bir anlayış devamlı CHP'ye yüklenen, devamlı onu provoke eden bir duruş sergiliyor. Şimdi Gezi'yi başlatan CHP midir? Gezi niye başlamıştır? Başbakanın söylemlerinden mi başlamıştır? O söylemlerin sonucunda bir nicel birikimi, bir nitel patlaması mı olmuştur? Yoksa CHP çıkıp da Gezi'nin patlamasına neden olacak koşulları mı yaratmıştır? Elbette ki o Başbakanın uygulamalarından kaynaklanan nedenlere dayanmıştır. Olur olmadık bir mantık içerisinde yakın tarihimizi çok iyi bildiğini de sanmıyorum. Çıkıp bunları anlatmaya çalışıyor ve öte yandan da Gezi'yi, Gezi'deki provokasyonları CHP'ye yıkmaya çalışıyor. Gezi'de ne kadar bir provokatif hamle ne kadar çok provokasyon var ise onun önündeki en büyük duruşu CHP sağlamıştır" şeklinde konuştu.

CHP ve CHP'liler olmasaydı çok daha kanlı olaylara tanık olunacağını savunan Çetin Soysal, "CHP burada bir duruş sergilemiştir. Hem eylemi sahiplenmiştir barışçıl eylem olduğu için, dayanışmacı eylem olduğu için, bir reaksiyonel eylem olduğu için hem de provoke etmek isteyenlere karşı bir duruş sergilemiştir. Örneğin Eskişehir'deki il merkezinin AKP il merkezine dönük provokatif yaklaşımlarının önüne CHP il başkanı ve arkadaşları geçmiştir. Bir duruş sergilemiştir. Bizim partililerimiz buna engel olmuştur. Şimdi bu fotoğrafın bu yanını görmeyip de fotoğrafın 90 yıllık bir tarihimizi sorgulayacak bir noktaya çekmeye çalışan bir anlayış maalesef geçmişte mücahit olup, arkasından müşahit olup, daha sonra müteahhit olup her işe müsait olan anlayıştır. Biz bu anlayışı biliyoruz. Kamuoyu nezdinde itibarı zedeleyecek tutum ve davranışları yapan Türkiye'yi bir istimdat yönetimi anlayışı ile yönetmeye çalışan, Abdülhamit'in 32 yıllık istimdat yönetim anlayışını, hafiyeleri görevlendirdiği o anlayışı şimdi dinlemelerle teknik takiplerle yapan anlayış, bunları elbette söyleyecektir, Hayasızca söyleyecektir ama buna karşı da CHP tüm varlığı ile mücadelesine devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Soysal, parti ziyaretinin ardından kent içerisinde çeşitli ziyaretlerde bulunacağını aktardı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Çetin Soysal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title