Haberler

Son dakika haber | Bakan Yardımcısı Suver: "Meydana gelen selde çok şükür can kaybı yok"

Güncelleme:

Son dakika haberleri... Bakan Yardımcısı Suver: "Meydana gelen selde çok şükür can kaybı yok" Ekipler sel bölgesinde seferber oldu Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Van'da meydana gelen selin ardından incelemelerde bulunarak, "Selde çok şükür can kaybı ve yaralımız yok" dedi.

Bakan Yardımcısı Suver: "Meydana gelen selde çok şükür can kaybı yok"

Ekipler sel bölgesinde seferber oldu

VAN - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Van'da meydana gelen selin ardından incelemelerde bulunarak, "Selde çok şükür can kaybı ve yaralımız yok" dedi.

Van'da öğle saatlerinde merkez İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi, Karpuzalan, Kavuncu, Sarmaç ve Gövelek mahallelerinde etkili olan sağanak yağışın ardından sel meydana geldi. Meydana gelen sel felaketinin ardından Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ, İtfaiye, Emniyet, Jandarma ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Ekipler bölgede bir yandan balçık ve çamur temizliği yaparken, bir yandan da bodrum katlarını basan sel sularını tahliye etmeye çalıştı. Olaydan dakikalar sonra Bostaniçi Mahallesi'ne geçen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ve İller Bankası Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk ile bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

Yaptığı incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, dünyanın bir iklim değişikliği yaşadığını ve bu nedenle doğal felaketlerin meydana geldiğini belirtti. Türkiye'nin de bu olumsuzluktan nasibini aldığını ifade eden Bakan Yardımcısı Suver, "Ülkemizin çeşitli yerlerinde yangın ve sel meydana gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla nerede bir sıkıntı varsa devletimiz tüm birimleriyle oradadır. Saat 14.00 sıralarında Van ilimizin Bostaniçi, Karpuzalan, Kavuncu, Sarmaç ve Gövelek mahallelerinde ani yağış su baskınına dönüştü. Meydana gelen selde çok şükür can kaybı ve yaralımız yok. Fakat yaklaşık 8 evimizin bodrum katında sel nedeniyle çamur taşınmış durumda. Kurumlarımızın tüm birimleri meydana gelen afetin giderilmesi, halkımızın tekrar huzura kavuşması için canla başla çalışmaktadırlar. Temiz suyumuz var ve elektrikte sıkıntımız yok" diye konuştu.

Bölgedeki çalışmaları inceleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yaşanan olumsuz hava koşullarında ilçenin Bostaniçi Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerin selden etkilendiğini söyledi. Aslan, "Ekiplerimiz üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmektedir. Bostaniçi Mahallemizdeki spor salonumuzda sıkıntı sayılmayacak bir durum söz konusuyken, bazı binalarımızın bodrum katına çamur durmuş durumdadır. Tespit ve temizlik çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Suver ve beraberindekiler, Bostaniçi Mahallesi'nin ardından diğer kırsal mahallelere giderek incelemelerde bulundu.

(YLM-MSA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hasan Suver Bostaniçi Van Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title