Haberler

Son Dakika: CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti

Güncelleme:

Son dakika: CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisinde söz almak için el kaldıran bir kadın üyeye "Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz" diyerek gündem olmuştu. Özcan, partisinin MYK toplantısında söz konusu sözleri sonrasında kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumunda yapılan oylamada el kaldıran AK Parti Meclis üyesi Hacer Çınar'a, "Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz" şeklinde karşılık vermişti. Özcan, sözlerinin ardından gelen tepkilere yönelik sosyal medya hesabından, "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" şeklinde paylaşım yapmıştı.

KADIN ÜYE, MAHKEMEYE BAŞVURDU

Yaşanan olayların ardından meclis üyesi Hacer Çınar, avukatı aracılığıyla Bolu 1'inci Aile Mahkemesi'ne, kendisine yönelik Tanju Özcan'a karşı koruma kararı alınması için başvuru yapmış; mahkeme, belediye meclis üyesi Hacer Çınar'ın 30 gün süreyle Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan korunmasına karar vermişti.

PROTESTO EDENLERLE DALGA GEÇMİŞTİ

Özcan ise belediye önüne gelerek "Eline, beline, diline hakim ol. Terbiyesiz Tanju Özcan" sloganları atan eylemcileri makam odasından izleyip dans ederek alay etmişti.

KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Daha önce de sık sık kadınlarla ilgili yaptığı şakalar ve sığınmacılarla ilgili sözleri nedeniyle gündeme gelen Özcan'ın son yaptıkları, partisi CHP tarafından dün MYK toplantısında ele alındı. Toplantıda parti içi meseleleri gündemine alan CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yönelik disiplin kararı aldı. Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi.

CHP yönetiminin ihraç istemine gerekçe olarak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın meclis toplantısı sırasında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar'a söyledikleri ve bundan dolayı yapılan protestoya dans ederek karşılık vermesi gösterildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Tanju Özcan Bolu Politika Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (18)

Hakan Aksa:

adamı gönderecek saçma bahane bulundu demek ki. boşuna demiyorz chp ile akp arasında fark yok. ikisi de yabancı doldurmak istiyor ikisinin de derdi biz değiliz

64
52
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Bir başkan nasıl olurda el kaldıran kadın meclis üyesine bana el sallama ben evliyim der? o kadının eşi çocukları yok mu? Biri benim anneme öyle diyecek adamı kafasından aşa ingiliz çivisi çakarım.

yanıt20
yanıt24
Hakan Aksa:

eğri trol de geldi

yanıt8
yanıt7
Hakan Güler:

Tanju başkan gibi halkçı bi şahsiyeti gönderen zihniyet nasıl bu ülkeyi yönetmeye talip oluyor chp li biri olarak söylüyorum..

49
47
yanıtYanıtla
Onur Yener:

CHP'den bunun gibileri ayıklamaya kalksak partide adam kalmaz.Allah bunlara fırsat vermesin, vatandaşın başına amir olmayı nasip etmesin inşallah.

40
44
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

bu chp iktidar olduğunda sığınmacıları göndermeyeceğinin kanıtı.

21
35
yanıtYanıtla
SMMM:

Çocukluğumdan beridir chp ye oy verdim.Lakin son zamanlardaki hdp yanlı politikaları ve bazı vekillerin özellikle ermeni savunuculuğuna soyunması sebebiyle partiden üyelik kaydımı sildirdim.Şu vakitten sonra oyumu Ümit Özdağ'a vereceğim.

40
16
yanıtYanıtla
mehmet can:

evli barklı kadına böyle ifadeler kullanmayı bilmeyenler yönetimde. Ne diyelim şurada yorum yapanlar bile daha iyi yönetir eminim

20
33
yanıtYanıtla
burhan:

şu memlekette adam gibi işinizi yapın millet ile dalga geçmeyi bırakın gündem olmak için rezillik diz boyu hareketler yapmayın artık

41
6
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

maks chp işte yarın kadın hakları kadın dayanışması diye çıkarlar ortaya

27
19
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title