Haberler

Son anketten dikkat çeken sonuç! AK Parti ile CHP arasındaki fark yüzde 1'e kadar eridi

Güncelleme:

MAK Araştırma, mayıs ayında hazırladığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşa hangi siyasi partiye oy verecekleri sorulurken, kararsızların dağılımı sonrası dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı. Buna göre AK Parti, yüzde 28.3 oy ile ilk sırada yer alırken CHP, 1.2 puan geride kalarak yüzde 27.1 ile ikinci oldu. Ankette İYİ Parti yüzde 16.1, HDP yüzde 7.8, MHP yüzde 6.6, DEVA yüzde 3.1, Gelecek Partisi ise yüzde 2.8 oy aldı.

MAK Araştırma'nın mayıs ayı anketinde vatandaşlara "Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızların dağılımı ile oluşan tablodaki verilerde kararsız seçmenin önemli oranda muhalefete yakın seçmen olduğu belirtildi.

AK PARTİ BİRİNCİ OLDU

MAK Araştırma'nın anketine göre "Yarın seçim olsa Ak Parti'ye oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 28.3 olarak kaydedildi. AK Parti bu oranla ilk sırada yer alırken, CHP az bir farkla ikinci sırada yer aldı.

CHP FARKI ERİTTİ

Ana muhalefet partisi CHP'ye destek vereceğini ifade eden vatandaşların oranı ise yüzde 27.1 olarak ölçüldü. CHP, bu oranla AK Parti'nin yalnızca 1.2 puan gerisinde kaldı.

İYİ PARTİ ÇIKIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Son anketlerde çıkış yapan İyi Parti, son ankette de yükselen grafiğini sürdürmeyi başardı. Seçimde İyi Parti'ye oy vereceğini dile getiren vatandaşların oranı yüzde 16.1 olarak kaydedildi. İYİ Parti bu oranla CHP'nin arkasında üçüncü sırada kendisine yer buldu.

MHP, HDP'NİN GERİSİNDE KALDI

HDP'yi destekleyenlerin oranı yüzde 7.8 olarak ölçülürken Mhp'nin oranı ise yüzde 6.6'da kaldı. MHP bu oranla HDP'nin gerisinde kalarak beşinci parti oldu.

DEVA VE GELECEK PARTİSİ'NİN ORANI DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti'den istifa ederek yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileri yüzde 3'e yakın oy aldı. Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, yüzde 2.8 oy alırken Babacan önderliğindeki DEVA Partisi ise yüzde 3.1 oy topladı.

ZAFER PARTİSİ YÜZDE 2'Yİ GEÇEMEDİ

Ülkedeki sığınmacılara yönelik çıkışları ile bilinen Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi ise yüzde 2'yi aşamadı. Zafer Partisi'nin oyu yapılan son ankette yüzde 1.8 olarak ölçüldü.

İşte paylaşılan ankete ilişkin sonuçlar:

Son anketten dikkat çeken sonuç! AK Parti'nin birinci çıktı, CHP farkı eritti

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gelecek Partisi Zafer Partisi İYİ Parti AK Parti MHP Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (55)

Sabri Aktaş:

mak danışmanlık sahil şehirlerinde çalışmış galiba. bu sonucu alabileceğiniz yerler oralar çünkü

113
192
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Anketler anketler parayı bas ona göre oran çıkaralım

93
59
yanıtYanıtla
Abdullah Aydemir:

sesli güldüm bu ankete

yanıt8
yanıt8
Şerif Ali:

Ülkede bu kadar enflasyon varken, ülkeyi tamamen ithalata mahkum eden, kendilerine 5,6 yerden maaş bağlayanların hala %28 oy almaları ne garip. Buğday, yağ, süt, et gibi temel gıdalarda nerdeyse tamamen dışa bağlı hale geldik. Ülkeyi dış güçlere teslim etmek budur. 190.000.000.000 DOLAR dış borç ile

102
41
yanıtYanıtla
Doğruya Doğru:

İlk etapta haklı bir yorum gibi geliyor ancak bunun tam karşılığı bence seçeneksizlik, çaresizlik vb. Şahsen ben geleceğimi Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim etmek istemem.Onun yerinde Mansur Yavaş gibi birisi olsaydı durum farklı olurdu.

yanıt23
yanıt33
Eğrioturdoğrukonuş:

Et süt ithal edelim ne olacak. Silah ithal etmeyelim. Türkiye Silah sanayinde yüzde 70 in üzerinde yerlilik oranına çıktı. Et ve süt, küçük bir teşvik veya tarımda basit bir uygulama ile kendini toparlayabilir. dış borça diğer ülkelerin borçlarıyla bir kıyaslamanı tavsiye ederim.

yanıt5
yanıt17
Abdullah Aydemir:

Yoruma bak. Türkiye ihracaat rekoru kırıyor. Yazmışsın ithalata bağlı. Dünyada tüm ülkeler eksi büyüme verdiği korona sürecinde dahi büyüyen iki ülke vardı biri Çin, biri Türkiye. Size ne yapsalar yaranılmaz.

yanıt7
yanıt17
Erkan Can :

Büyüme rakamları için bmw nin son seri arabası 300 ile otobanda giderken hızını 270 düşürürse %10 küçülür, sen de 94 model şahininle aynı yolda 100 ile giderken 110 a cıktığında %10 hızlandım dersin..

yanıt1
yanıt0
tayfun karatepe:

Ce Ha Pe genel merkezinde yapılmış bir anket daha.

53
88
yanıtYanıtla
Haydar:

Mhp % 6 oy alıyorsa onuda Türkeşin hatırına veren partililerdir.Bahçeli partiyi bitirdi yazık.

89
37
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title