Haberler

Sivil Toplum Örgütü Başkanları Diyarbakır'da

Diyarbakır ve bölgedeki olaylarla ilgili aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB, ABF, TİHV, ÖHD, İHD genel başkanlarının bulunduğu heyet geldiği Diyarbakır'da temaslarda bulundu.

Diyarbakır ve bölgedeki olaylarla ilgili aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB, ABF, TİHV, ÖHD, İHD genel başkanlarının bulunduğu heyet geldiği Diyarbakır'da temaslarda bulundu. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Biz kuralsız ve kirli savaşa karşıyız. Adına ne derseniz deyin burada bir kuralsızlık var. Savaşın bile bir hukuku vardır ama şuanda buna rastlamıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da ve bölgede meydana gelen olaylar ile ilgili araştırma, inceleme ve görüşmeler yapmak ve dayanışmada bulunmak amacıyla aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB, ABF, TİHV, ÖHD, İHD Genel Başkanlarının bulunduğu heyet Diyarbakır'a geldi. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'yi ziyaret eden heyet daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaret ardından belediye önünde basın açıklaması yapan heyette yer alan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, hak mücadelesi veren Kürt halkının yanında olduklarını ve her zaman ezilenlerin yanında olacaklarını söyledi. Türkdoğan, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin bir yerine ateş düştü ve yanıyor. ve bu ateşte insanlar ölüyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar yaşamını yitiriyor. Yaşamını yitiriyor diyoruz ama aslında infaz ediliyor, katlediliyor. Elbette tepkimizi sürekli dile getiriyoruz ama buraya gelerek birlikteliğimizi ifade etmek istedik ve buraya geldik. Halkların kendi geleceğini belirleme hakkı vardır. ve Kürt halkının statü talebi elbette ki haklarıdır, elbette ki ifade edebilirler. Bu ülkede hiç kimse temel hak ve özgürlüklerden bihaber yaşadığını ifade etmesin. Siyasal iktidar Kürt sorunun demokratik çözümünden daha fazla kaçmasın bu savaş sahnelerini katliamları çok yaşadık bir daha yaşamak istemiyoruz. Biz kuralsız ve kirli savaşa karşıyız. Adına ne derseniz deyin burada bir kuralsızlık var. Savaşın bile bir hukuku vardır ama şu anda buna rastlamıyoruz. Bunu göremiyoruz. Halkın sağlık hakkını sağlamak, sağlığa erişim için canla başla mücadele eden hipokrat yemini etmiş hekimler, sağlık hakkı veren hekimlerini hedef gösterenleri kınıyorum. Sağlık ve sağlığa erişim hepimizin hakkıdır."

Heyet daha sonra kentte temaslarını sürdüreceklerini belirterek belediyeden ayrıldı. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Öztürk Türkdoğan Hatip Dicle Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title