Haberler

Sırrı Süreyya Önder'den çok konuşulacak çıkış: Kılıçdaroğlu'nun bize taahhüt ettiği şeyler var, yapmak zorunda

Güncelleme:

14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine taahhüt ettiği şeyler olduğunu belirterek "Örneğin bizim arkadaşlarımızın cezaevinde boşuna yatıyor oluşunun ya da siyasi bir hınç alma duygusuyla yatıyor oluşunun altını kendisi çizdi. Dolayısıyla bu ağır bir sorumluluk aldı üzerine. Bunları yerine getirmek zorunda..." ifadelerini kullandı.

28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimi için geri sayım devam ederken Yeşil Sol Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, çok konuşulacak bir çıkışa imza attı.

"AĞIR BİR SORUMLULUK ALDI ÜZERİNE"

"Kılıçdaroğlu'nun bize taahhüt ettiği şeyler var" diyen Önder, "Yani örneğin bağımsız yargı... Bunu kendisi kamuoyu önünde defalarca deklere etti. Örneğin bizim arkadaşlarımızın cezaevinde boşuna yatıyor oluşunun ya da siyasi bir hınç alma duygusuyla yatıyor oluşunun altını kendisi çizdi. Dolayısıyla bu ağır bir sorumluluk aldı üzerine. Bunları yerine getirmek zorunda..." ifadelerini kullandı.

"ADALET BAHSİNDEN BAŞLAMASI GEREK"

Açıklamasının devamında "Adalet" vurgusu yapan Yeşil Sol Partili Önder, "Zaten bu ülkede değişim talebi de tam bu noktalarda... En başta adalet... adaletsizlikten şikayet alanında odaklanıyor. Kılıçdaroğlu'nun bir hiyerarşik olarak önce şunu yapacağı, sonra bunu yapacağı ya da bunu yapmayacağı gibi bir şey ben öngöremem. Ama kesinlikle adalet bahsinden başlaması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Sırrı Süreyya Önder Kemal Kılıçdaroğlu Yeşil Sol Parti Millet İttifakı Milletvekili İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

BUĞRA EMRECİKSİN:

Kılıçdaroğlu seçim kazanmak isteseydi kendisini aday yapmaz, %1'lik oyları olan Davutoğlu, Babacan ile ve Pkk uzantısı HDP ile üstü kapalı ortaklık yapmazdı. Kılıçdaroğlu gitmeden CHP iktidar olamaz.!

154
28
yanıtYanıtla
mehmet bay:

haklı olduğun yönler var ama asıl sen bu açıklamalar kime yarıyor ona bak.AÇILIM SÜRECİNDE BU HERİFİNDE İÇİNDE OLDUĞU FOTOĞRAFI HATIRLAYALIM.bunlar ters algı yapıyorlar.aslında iktidarın değişmesini istemiyorlar. asıl destekleri akp ye. hdp den kimseye fayda gelmez.

yanıt12
yanıt31
BUĞRA EMRECİKSİN:

Mehmet her şeyi biliyorum, ben başka bir şey anlatıyorum.

yanıt2
yanıt0
yakup dündar:

evet kılıçdaroğlu inkar ettiğin taahhütlerin gün yüzüne çıkıyor.ama sorun yok yine inkar edersin sizler için bu işler hiç zor değil ????

130
31
yanıtYanıtla
Tuğrul Kademe:

Yerel yönetimlere özerklik kayyum uygulaması kaldırılacak selo ve dıger tutuklu teröristlere özgürlük bunları kemal bey zaten kendisi söyledi başka verdıgı sözler varsa onuda siz soyleyın bilelim

84
13
yanıtYanıtla
Mustafa Demirtaş:

Ya Süreyya siz bu kafayla daha çok yatarsınız.

86
4
yanıtYanıtla
mahmut:

Baykemal 2. tur seçim öncei Kandili yıkacaüız yakacağız diyor ? Bu da bize vaadi var diyor? kime inanacağız ? Neyse atatürk ün partisi Atatürk te olsaydı soırgulamayın gidip oy verin derdi zaten.

43
17
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

herkese mavi boncuk dağıtıyon sayın kılıçtaroğlu ileride başına bela olacak bunlar.

42
7
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

HDP NİN YÖNETİCİLERİNDE AKIL YOK HİÇ. BİRİNCİSİ 15 SEÇİM KAYBETMİŞ ADAMDAN NE BEKLİYORSUNUZ. ADAM BOL KESEDEN ATMIŞ, İKİNCİSİ DE BU DEVLET SİZE BİRŞEY VERMEZ BUNU DA ANLAYIN ARTIK. ASIL SİZ KÜRTLER İÇİN NE YAPTINIZ? BİR DİKİLİ AĞACINIZ MI VAR !

18
3
yanıtYanıtla
MIHTAR:

Bunlar biz kürtlerin Chp sidir. Ve hdp ile CHP ikiside kaybetmeye mahkumdur.

yanıt4
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title