Haberler

Seyyanen zam iddialarına AK Parti isim son noktayı koydu: Böyle bir çalışma yok

Güncelleme:

Milyonlarca emeklinin seyyanen zam beklentileriyle ilgili bir değerlendirmede bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız böyle bir çalışma arz ederse bizim haberimiz olacak. Ama bizim elimizde muhalefetin dediği gibi 5 binlik 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok" dedi.

Emekli maaşlarıyla ilgili seyyanen zam iddiaları gündemdeki yerini korurken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

"AK PARTİ'NİN BU YÖNDE BİR ÇALIŞMASI YOK"

Büyük Sivas Haber TV'ye açıklamalarda bulunan Güler, "Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız böyle bir çalışma arz ederse bizim haberimiz olacak. Ama bizim elimizde muhalefetin dediği gibi 5 binlik 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok. Bu neye göre söylediler hangi rakamları, hangi bütçe verileri kıstas aldılar bilmiyorum. AK Parti'nin bu yönde bir çalışması yok." ifadelerini kullandı.

AKBAŞOĞLU TEMMUZ AYINI İŞARET ETMİŞTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da önceki gün konuk olduğu programda "Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri dikkate alarak çalışmalar yapacağız" demişti.

AKŞENER BASTIRIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emeklilerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak Emekliler aç Sayın Erdoğan, gerçekten aç. 10 bin lirayla bir emeklinin ne İstanbul'da ne de Artvin'de geçinmesi mümkün değil. Dolayısıyla emekli maaşlarına 11 bin lira seyyanen zam yapacaksın. Bayram ikramiyesini 7 bin lira olarak vereceksin ve en düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacaksın. Önünde 6 günün var. Canın isterse yaparsın, yapmıyorsan bütün emeklilerin oylarına talibim" ifadelerini kullanmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL DE "7 BİN LİRA ZAM" DEDİ

CHP lideri Özgür Özel de emekli maaşlarıyla ilgili değerlendirmesinde "En düşük emekli maaşıyla eğer güllaç almaya kalksan geçen sene 150 liraymış kilosu, 50 kilo güllaç alıyordun. Bu sene kilosu 450 lira olmuş ve 22 kilo güllaç alıyorsun. 50 kilo güllaç alan emekli, bir senede 22 kiloya düştü. Manisalılar bir yere giderken akrabaları, asker arkadaşları, eski okul arkadaşları beklerler ki, mesir getirsinler. Geçen sene 190 liraydı, mesirin kilogramı. En düşük emekli maaşıyla 40 kilogram mesir macunu alınıyordu. Bu sene kilogramı 404 lira olmuş, 25 kilogram alıyorsun. 40 kilogram mesir alan emekli bu sene maaşıyla 25 kilogram mesir macunu alabiliyor. Biz emekliye, emekli kartını belediyelerden veririz ama senin en düşük emekli maaşını önce bir asgari ücret, sonra geldiğin gün gibi 1,5 asgari ücret yapman lazım. Onun için diyorum ki, her emekliye 7 bin lira seyyanen zam lazım" sözlerine yer vermişti.

BAYRAM İKRAMİYELERİ HESAPLARA YATIYOR

Öte yandan Bakan Işıkhan "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacaktır" açıklamasını yaptı.

4 (a) (SSK) kapsamında gelir ve aylık alanlardan ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlara 2 Nisan'da, 19, 20, 21, 22'si olanlara 3 Nisan'da, 23, 24, 25, 26'sı olanlara ise 4 Nisan tarihinde ödeme yapılacak.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Abdullah Güler AK Parti Zam Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (111)

MEHMET BIÇEROL:

Ben de bir emekli olarak ben ve ailemden Ak partiye oy verecek bir çalışma yok

688
52
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Yani oyum satılık diyorsun.

yanıt44
yanıt267
Salih Kandıralı:

Adam çırağın stajyerin sigorta girişini saymamış seni mi sayacak.

yanıt112
yanıt19
8ballpool coinsale:

onlarinda senin oyuna ihtiyaci yok hic merak etme

yanıt12
yanıt186
Orhan D:

2002 yılından beri taraf olduğum bir partiydi. Üyeliğinden de ayrıldım. Emekli olarak kararsızdım. Bugünden itibaren kararımdan dönersem nefes almak nasip olmasın. Mevzu bahis partiye ailecek ASLA ama ASLA oy vermeyeceğiz. O defter kapandı.

yanıt147
yanıt7
ekrem celebi :

salıh kandıralı senın gıbı koyunum demıyor nede olsa ısmınden bellı kandıralıysan normaldır

yanıt36
yanıt4
Çınar Saraç:

Emekliler ağlamasın bugün seçim olsa gideler yine ampule verirler , tepki vereceksiniz sandıkta verin ama nerdeeeeeee

446
42
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

TV lerde izdivaç programları vardı.Bayanın ilk sorusu emekli maaşınız var mı idi. Şimdi emeklilerin forsları kalmadı , kendilerini geçindiremiyorlar

yanıt80
yanıt3
Nayci İbrahim:

31marta da emekliden size asla oy yokkkkk!

391
23
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

SİZİN BÖYLE BİR ÇALIŞMANIZ YOKSA BİZİMDE SİZE DESTEK VERMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ ... MEYDANLARDAKİ KURU KALABALIKLAR SİZİ YANILTMASIN ...

377
16
yanıtYanıtla
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title