Haberler

Serbest Bölgelerde Yatırım Kolaylığı Getiriliyor

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Markalaşma ve tanıtım gibi ihracatımız için son derece önemli konuların çok yönlü ele alınıp değerlendirilmesi gerekirken bu tasarının içine adeta sıkıştırılmış olması kabul edilemez bir yaklaşımdır.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Markalaşma ve tanıtım gibi ihracatımız için son derece önemli konuların çok yönlü ele alınıp değerlendirilmesi gerekirken bu tasarının içine adeta sıkıştırılmış olması kabul edilemez bir yaklaşımdır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarının ikinci bölüm görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Bu tasarıyla, Bakanlar Kurulunun arazi ve tesislerde acele kamulaştırma yetkisi alması ve daha sonra yurt dışında kurulacak serbest bölgelerin, Türkiye'de yerleşik bir şirket eliyle kurulmasına da yine Bakanlar Kurulu vasıtasıyla izin verilmesi sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, tasarının serbest bölgelerle uzaktan yakından ilgisi olmayan maddeleri içerdiğini savundu. Engin, "Markalaşma ve tanıtım gibi ihracatımız için son derece önemli konuların çok yönlü ele alınıp değerlendirilmesi gerekirken bu tasarının içine adeta sıkıştırılmış olması kabul edilemez bir yaklaşımdır." diye konuştu.

Şahsı adına konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, serbest bölgelerin serbest ticarete sağladıkları destek hizmetleri, yeni teknolojileri uygulama kapasiteleri ve istihdam imkanları ile gerek küresel ölçekte gerekse Türkiye'de önemli kalkınma ve dış ticaret politikası araçlarından olduğunu kaydetti.

Bulut, "Serbest bölgelerimiz bürokratik işlemlerin azaltıldığı, profesyonel işletmecilerle yönetilen, yerli, yabancı yatırım ayrımı olmayan yatırım alanlarımızdır." dedi. Bulut, tasarıda, bir taraftan yatırımcıya iş yapma kolaylığı getiren diğer taraftan Türkiye'nin lojistik potansiyelinin artırılmasına hizmet eden ve Türkiye'nin serbest bölgelerine, dünyadaki rakipleri karşısında avantaj sağlayan düzenlemelere yer verildiğini söyledi.

Öte yandan Genel Kurulda söz alan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise anayasa değişiklik teklifini eleştirerek, HDP'nin "hayır" diyeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Metin Bulut Didem Engin Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title