Haberler

Selahattin Demirtaş'ı isyan ettiren "üst arama" uygulamasından vazgeçildi

Güncelleme:

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Adalet Bakanlığı talimatıyla görüş için odadan her çıkış ve girişinde üst araması yapılmaya başlandığı ve uygulamaya nedeniyle Demirtaş'ın görüşlere çıkmama kararı aldığı iddia edilmişti. Yapılan başvuru sonrasında cezaevindeki uygulamadan vazgeçildiği ve avukatların Demirtaş ile görüştüğü öğrenildi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a dün itibarıyla üst arama uygulaması başlatıldığı ve bu karar nedeniyle Demirtaş'ın görüşlere çıkmayacağını ifade ettiği öne sürülmüştü. Bugün yapılan yeni açıklamada yapılan başvurular neticesinde bu uygulamadan vazgeçildiği aktarıldı.

CEZAEVİNDE DEMİRTAŞ'IN TEPKİSİNİ ÇEKEN UYGULAMA

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevi'ne gittiğini ancak Demirtaş'ın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurmuştu. Demir, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla Demirtaş'tan odadan her giriş çıkışında ayakkabılarını çıkartması istendiğini öne sürmüştü.

"KAMERA ÖNÜNDE AYAKKABILARINI ÇIKARMASI DAYATILMAKTADIR"

Sosyal medyadan açıklama yayınlayan Demir şu ifadeleri kullanmıştı; "Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevi'nde Sayın Selahattin Demirtaş'a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş'ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır.

"DEM PARTİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAK"

Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir."

Selahattin Demirtaş'ı isyan ettiren 'üst arama' uygulamasından vazgeçildi

AVUKATTAN YENİ AÇIKLAMA: UYGULAMADAN VAZGEÇİLDİ

Bugün yeni bir açıklama yapan avukat Ramazan Demir, Demirtaş'ı isyan ettiren uygulamadan vazgeçildiğini duyurdu. Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile görüştüklerini de kaydeden Demir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'a, avukat görüşü öncesi ve sonrasında dayatılan ayakkabı çıkartma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucunda vazgeçilmiştir. Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş'ın selamlarını iletiyoruz."

Selahattin Demirtaş'ı isyan ettiren 'üst arama' uygulamasından vazgeçildi

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Selahattin Demirtaş Adalet Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

haksız mıyım:

aponun heykelini dikecez diyenin, ocağına incir ağacı dikilir. kürtler kardeşimizdir. ülke hepimize yeter. teröre bulaşmadan,a daletle birlik içinde yaşayalım. emperyal sömürücülerin değrmenine su taşımayın

141
53
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Dün ne yazıyordun bugün ne yazıyon

yanıt27
yanıt16
haksız mıyım:

üfff sıktın ha sezgin. nerede ne yazacağımı size mi soracağım.az saygılı olun be ya. yazdıklarım benim fikrim. düşünce özgürlüğü var, demokrasi var ben de istediğimi yazıyorum. her yorumumun altına cevap vermekle mi görevlendirildin?

yanıt17
yanıt30
Adil Nas:

sayın Demirtaşa yapilan zülümdür haksiz ve onur kiricidir akepe nin bu keyfi sadist bu tavrini kınıyorum.

29
104
yanıtYanıtla
ismail bey :

Sizin dağda telefon çekiyor mu ?

yanıt62
yanıt9
Alperen:

Cumhurittifakınaoy veren bir vatandaş olarak bu karardan rahatsız oldum eğer milyonlarca insan cumhurittifakına oy veriyorsa ne ekonomiyi nede başka birşeyi dikkate aldığından değil terörekarşı vatanınbölünmez bütünlüğüne karşı gösterdiği duruştan dolayıdır ama böyle kararlar alırsanız sizin demnen demlenenchp den ne farkınız kalır her mahkumkoğuşa giriş çıkışta aranır buoç farkı nedir ?

50
18
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Ahmaklar. Sol partii döneminde 90larda kürtçe kaset bile taşımak suçtu tekme tokat kürtler dövülüyordu. Bu ülke niye terör tazminatı ödedi bilen varmı?

53
13
yanıtYanıtla
Serkan Şenol:

Ahmallardan cevap : chp en son 1946 yılında iktidara geldi 1990 lar ?? Sağ parti vardı hep

yanıt15
yanıt15
umut acar:

90larda sadece koalisyon vardı sol partiler de içindeydi bu koalisyonların, serkan gibi cahil olmayın

yanıt9
yanıt4
Sezgin Sezgin:

Bir günde başka karar veriyolar diğer gün vazgeçiyolar...Canları nasıl isterse...

28
6
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title