Haberler

Şehit Polisler İçin Mevlit Okutuldu

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Şehitlerimizin kahramanlıkları ve fedakarlıkları devlet ve millet olarak bizim varlık sebebimizdir."

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Şehitlerimizin kahramanlıkları ve fedakarlıkları devlet ve millet olarak bizim varlık sebebimizdir. Bizler, ne yaparsak yapalım şehitlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz" dedi.

Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yılı faaliyetleri kapsamında Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi'nde şehit aileleri ve vazife malulü personele mevlit okutulması ve resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona şehit ve gazi yakınları başta olmak üzere, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eşi Neval Güler, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve eşi Arzu Kılıçlar, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile çok sayıda emniyet personeli katıldı. Yemek öncesi eşi Neval Güler ile beraber masaları tek tek dolaşan Bakan Muammer Güler, şehit ve gazi yakınlarıyla tek tek ilgilendi. Polis kıyafeti giyen miniklerin ise Bakan Güler'e ilgisi yoğun oldu. Programda Ankara Kurtuluş Camisi İmam Hatibi Mehmet Atıcı, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Açılışta konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek sözlerine başladı. Türk Polis Teşkilatı'nın 168. yılını kutlayan Güler, "Ebediyete intikal eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Şehit ve gazi yakınlarına seslenen Bakan Güler, şunları kaydetti: "Şehit ve gazilerimize devlet olarak, millet olarak minnet ve şükran borçluyuz. Sizler, en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşinizi, küçükler babalarını bu vatan için şehit verdiler. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı asla olamaz. Bundan daha kıymetli daha büyük bir fedakarlık da olamaz. Onların bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları devlet olarak, millet olarak bizim varlık sebebimizdir. Bizler, sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Devletimizin ve milletimizin imkanlarının gerçekten de sizler için seferber edildiğini unutmayınız. Burada acılarınızı tazelemek istemiyorum ama biliyoruz ki, dinimiz şehitliğe en büyük payeyi vermiştir. Şehitler yüce Allah'ın ve peygamberin övgüsüne mazhar olmuşlar ve cennetle müjdelenmişlerdir. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin. ve böyle acıları bir daha yaşatmasın. Şehit ve gazilerimizin değerli aileleri olarak bakanlığımızın şerefli mensuplarısınız, kendinizi böyle görünüz ve kendinizi asla yalnız hissetmeyiniz. Bizler ve teşkilatımız her zaman sizlerin yanındayız. Devlet olarak, şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize en iyi şekilde sahip çıkabilmek için ciddi gayret sarf ediyoruz. Özellikle şehitlerimizin bizlere emanetleri olan çocuklarımızın da eğitimlerini çok önemsiyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz; şehitlerine ve gazilerine sahip çıkmayan bir milletin geleceği de olamaz."

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ KILIÇLAR: "ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, "Bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimize cenab-ı haktan rahmet diliyorum. Ölüm hepimiz için mukadderdir, ölümlerin en güzeli de şehitliktir, bundan daha güzel bir makam yoktur" dedi.

Dünyadaki en büyük acının insanın eşinden, evladından ve kardeşinden ayrılması olduğunu belirten Kılıçlar, "Sizler, vatanını, milletini, istiklalini savunma uğrunda gözünü kırpmadan şehadet gömleğini giymiş, o kahraman yiğitlerin onurlu ailelerisiniz. O metanetiniz, vakarınız ve asil duruşunuzla hainlere tokat gibi cevap veriyorsunuz. Bizim inancımızda ebedi cenneti kazandıkları kesin olanlar şehitlerimizdir, bu anlamda düşmana göğsünü siper yaparak, 'dur' diyen şehitlerimiz ve gazilerimiz teşkilatımızın göz bebeğidir. Bulundukları mertebe ise rütbelerin en ulvisidir. Biliyoruz ki şehitler nurlanmış, gazilerimiz onurlanmış şahsiyetlerdir" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü projeleri anlatan Kılıçlar, şöyle devam etti: "Son 1 yılda şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için önemli gelişmelere şahit olduk. Terör olaylarıyla ilgili meydana gelen her türlü kazalar Terörle Mücadele Kanunu kapsamına alınmıştır. Kanun kapsamında şehit ve yakınlarına verilen 1 iş hakkı, 2'ye çıkarılmıştır. Trafik hizmetleri ve yol güvenliğini yerine getiren mensuplarımızın görevi başında vefatı, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamına alınmıştır. Şehit çocuklarımızın yanı sıra gazilerimizin bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat etmeleri sağlanmıştır. Polis eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerimizin terör nedeniyle hayatını kaybetmesi veya malul olması durumunda diğer kamu görevlileri gibi aylığa hak kazanabilmeleri sağlanmıştır. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında maaş alan şehit yakınları ve gazilerimizin aylık hesaplamasına esas alınan azami rütbe, başkomiser seviyesinden 3. sınıf emniyet müdürü rütbesine yükseltilmiştir. Bakıma muhtaç derecede malul olan gazilerimizin bakım yardımı asgari ücretin iki katına çıkartılmıştır. Terörle mücadelede yaralanan mensuplarımızın 'gazilik' sıfatı kesinleşinceye kadar geçen süredeki tedavi hizmetlerinden katkı, katılım payı ve fark ücreti kaldırılmıştır. Yine terörle mücadeledeki görevleri esnasında yaralanan mensuplarımıza tedavi süresince 1 yıl ödenen özel harekat ve operasyon tazminatı 2 yıla çıkarılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dışında dış güvenlik hizmetlerinde görevli pilot ve dalgıçlara da görevleri sebebiyle hayatlarını kaybetmeleri veya malul olmaları durumunda harp malullüğü imkanı verilmiştir. Yapılan bu hizmetlerin elbette yeterli olmadığını biliyoruz. Ancak ilk planda şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin hayatlarını bir nebzede olsa rahatlatacağını ümit ediyoruz. Sizler, vatanda uğrunda canını feda eden kahramanlarımızın bize bıraktıkları en kutsal emanetlerisiniz. Sıkıntılarınız ve talepleriniz için bizimle temasa geçmekten lütfen çekinmeyin. Biz, her zaman sizin yanınızdayız. Eşinizi, evladınızı, babalarınızı bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir maddi karşılığı olamaz. Biz huzur ve güvenliğimizi onların fedakarlıkları ve kahramanlıklarına borçluyuz. Bizler ne yaparsak yapalım onların hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz."

"Birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlarla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz" diye konuşan Kılıçlar, "Çanakkale'de, Kore'de, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede ülkemiz için binlerce şehit verdik. Vatanımızın her bölgesinden, her şehrinden şehitlerimiz birlik ve dirliğimiz için canlarını seve seve verdiler. Ne mutlu bize ki tarih boyunca hak için, adalet için, barış için, huzur ve kardeşlik için mücadele vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Makbere değil peygamber kucağına giden şehitlerimizin, bize bıraktığı emanete hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siz değerli gazilerimiz gözünüzü kırpmadan şehadet şerbetini içmek için canınızı hiçe saydınız, vatan sizlere minnettardır. Sizler gibi bu milletin kahraman evlatları var oldukça bu vatan ebediyete kadar var olacaktır. Milletimiz, sizinle ne kadar gurur duysa azdır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanlığı Neval Güler Kılıçlar Politika Güncel Haberler

title