Haberler

Cumhurbaşkanlığı'ndan seçim tarihiyle ilgili açıklama geldi: Şu anda 14 Mayıs'ta olacak gibi görünüyor

Güncelleme:

Depremlerin ardından seçimlerin erteleneceğine yönelik tartışmalar devam ederken, hükümet kanadından dikkat çeken bir açıklama geldi. ABD basınına konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça eğilim, seçimin vaktinde yapılması yönünde. Şu anda 14 Mayıs'ta olacak gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne zaman olacağına yönelik tartışmalar başladı. Muhalefet partileri, seçimlerin ertelenmemesi gerektiğini savunurken, hükümet kanadı ise ülkenin büyük bir felaketle yüz yüze olduğunu söyleyerek, bunu tartışmanın doğru olmadığını söyledi.

"14 MAYIS'TA OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Seçimlerin tarihi merak konusu olurken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. CNN International'dan Becky Anderson'un programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça eğilim, seçimin vaktinde yapılması yönünde. Şu anda 14 Mayıs'ta olacak gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

ARINÇ VE KILIÇDAROĞLU DA YORUM YAPMIŞTI

Öte yandan AK Parti'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım" demişti. Arınç'ın açıklaması tartışmalara yol açarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Savaş olmadığına göre seçim ertelenemez" yorumunu yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA 14 MAYIS'TAN YANA

Ayrıca, Bloomberg ajansı da daha önce Erdoğan'ın seçim takvimi planına bağlı kalmak istediğini aktarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarıyla geçen hafta seçim takvimi konusunda görüşmelerde bulunduğunu yazan Bloombeg, bu görüşmeler sonucu 14 Mayıs tarihinin öne çıktığını, ancak 18 Haziran tarihinin de masada tutulduğunu bildirmişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

İbrahim Kalın Hükümet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500

Yorumlar (9)

Onur Yener:

Seçimin ne zaman yapılacağı çok mu önemli, nasıl olsa Erdoğan kazanacak, muhalefetin içler acısı halini gören bir tek ben değilim herhalde.

12
14
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

:)))) O zaman yapılsın.

yanıt8
yanıt0
MELİH DURMUŞ:

Allahım sen en iyisini bilirsiz, sen en hayırlısını kimse onu nasip eyle.

22
0
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

İnşallah en kısa zamanda olur. Şu seçim süreci bitsin artık. Kim kazanırsa da bir an önce icraatlerine başlasın.

14
3
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Seçimler ülkemizin bekası için 2024 yılına ertelenmeli. Hepimizin depremzedelere odaklanmamız gerekiyor

4
10
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Bu dediğin olamaz. Bu seçim gerginliği 1 yıl süremez. Bu gerginliği kaldıramayız.

yanıt10
yanıt1
Samet Can:

2023 yilinin en şatafatli ve zamsiz aylarindayoz en iyi halimiz budur sebebi seçime az kaldiğindan dolayidir.lakin secimden sonra 1 ekmek 20 tl olabilir 5 lt yağ 500 tl olabilir dolar 35 tl vs vs

10
1
yanıtYanıtla
Samet Can:

Para kalmadi,bir an once her seye 5 kat zam yapilmalidir,ancak secimden dolayi durdurulmuş.en iyi halimiz boyleyken seçim ertelenmez,onumuz karanlik ve ekonomik kriz

9
1
yanıtYanıtla
Esman Esmann:

Şu anda 14 Mayıs'ta olacak gibi görünüyor (gibi dediyse ) bakçaz.şimdi değil. git yarın gel.gibi yuvarlak kelimeler ....hadi hayırlısı.

9
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title