Haberler

Seçim hesaplarını değiştirecek hamle! Millet ve Cumhur'dan sonra üçüncü ittifakın adı da netleşiyor

Güncelleme:

CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın ve AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın yanında sol partiler de üçüncü ittifakı kurmak için çalışmalarını hızlandırmıştı. Sol partilerin "Halk İttifakı" isminde yoğunlaştığı belirtildi.

Türk siyasetinde bir yandan erken seçim tartışmaları yapılırken, bir yandan da 2023'te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hazırlıkları başladı. CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın ve AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın yanına yeni ittifaklar eklenip eklenmeyeceğini merak edildiği sırada, sol partilerin yaptığı hamle, siyaset sahnesini hareketlendirdi. Buna göre sol partilerin, yeni ittifakın ismi için "Halk" kelimesi üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

MİLLET İTTİFAKI GENİŞLEME ÇABASINDA

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Millet İttifakı. Gelecek Partisi ve Deva Partisi de bu ittifakla görüşmelerini sürdürüyor.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK HAZIRLIKLARI DA SÜRÜYOR

Şimdi bu iki ittifakın karşısındaki üçüncü ittifak da şekillenmeye başladı. Geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Barış Atay, Ahmet Şık ve Sera Kadıgil tüm sol ve sosyalist partilere üçüncü ittifak çağrısında bulundu.

OY POTANSİYELİNİ HATIRLATTI

Erkan Baş'ın bu çağrısı başta Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye Komünist Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Türkiye Komünist Hareketi ve Halkevleri olmak üzere tüm sol, sosyalist yapıları kapsıyordu. Baş, HDP ile birlikte hareket edilmesi halinde 1 milyon 800 bin oyla 20 sosyalist ve sol milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidebileceğini savundu.

AKDENİZ: HALK, ÜÇÜNCÜ İTTİFAKI İSTİYOR

Türkiye İşçi Partisi liderinin bu çağrısına sol ve sosyalist partilerden ilk net yanıt Emek Partisi'nden geldi. Bugün Kadıköy'de partisinin yol haritası ile Bağımsız, Demokratik Bir Ülke ve İnsanca Yaşam Bildirgesi'ni açıklayan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, aylardır gezdiği tüm illerde halkın üçüncü ittifakın kurulmak için yoğun talepte bulunduğunun altını çizdi.

"BİRLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR"

Akdeniz, ''Bir yıldır çok yoğun biçimde bu çalışmaları yürütmektedir partimiz. HDP ve Türkiye İşçi Partisi ile görüşmelerimiz devam etti, ediyor. TKP, Sol Parti ile yapılan toplantılar da mücadele birliğimiz de devam ediyor. Diğer sol, sosyalist parti ve örgütlerle mücadelemiz devam ediyor edecek. Ve elbette Türkiye'nin birçok kentine sanayi havzalarında işçi ve halk buluşmaları ile bu mücadele birliğinin oluşması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Sözlerine devam eden Akdeniz, "Bu bildirge ülkemizin ve halkımızın içine içildiği enkazdan çıkılması için atılması gereken adımları dile getiriyor. Halk İttifakı'nın sağlanması için acilen bir araya gelmesi için Türkiye'nin çıkış yolunu gösterecek ilkeler ve talepler manzumesini ortaya koydu. Cumhur İttifakı'nı yıkacak Millet İttifakı karşısında halkların kararlılıkla savunacak herkesi birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz'' diye konuştu.

Emek Partisi, önerdiği Halk İttifakı için en birleştirici bulduğu sloganı da şimdiden de oluşturmuş, Emek Partisi sloganı ''birlikte kazanacağız halk kazanacak" şeklinde.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Millet İttifakı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (12)

Metin Yalcin:

Meali, Bunlar birbirine düştü, 3 olur, 4 olur, 5 olur, olur da olur, balkon konuşmasını yine Reis yapar ..))

113
171
yanıtYanıtla
bekir yapici:

unutmadik 2018 genel secimlerinde bile akp mecliste güven oyu alacak cogunluga yani hükümet kurmaya yetecek millevekili sayisina ulasamamisti sayet bahceli kivirmayip secmenine verdigi sözlerden dönmeseydi zaten bu gün akp ikdidari olmazdi ve belkide dagilir giderdi.

yanıt0
yanıt0
Cüneyt Dönmez:

Öyle deme çatlıcaklar:))

yanıt0
yanıt0
Güray Dilli :

Kaç sığınmacıya TC verildi. Bilmek hakkımız

123
56
yanıtYanıtla
taner ipek:

z kuşağının popülasyonunu aşmış olmalılar aksi halde kazanmaları çok mümkün görünmüyor

yanıt1
yanıt0
bekir yapici:

iyide sol partilerin bir cogu zaten secime bile giremiyor ayrica oy potonsiyellerini bilmeyecek kadarda saf degillerdir herhalde sol secmenin ikdidari degistirmek icin millet ittifakina oy verecegini bilmeleri gerekir.

85
45
yanıtYanıtla
Mehmet:

Niye ki millet ittifakı solcu mu? )

yanıt1
yanıt0
X Y:

Sen vermessen benim türk insanima gider elin surileyisine verirsen böyle olur iste!!

36
26
yanıtYanıtla
Barbaros:

Ak partinin desteklediği ittifak olmasın millet ittifakından oy koparmak için adı bilerek halk ittifakı olmuş …

1
3
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

seçimlerde ülkenin kaderi, tc vatandaşı olmuş oy verme hakkına sahiplendirlmiş milyonlarca göçmenlerde olacak. bu ülkenin toprakları o kadar mı degersiz. şehitlerimizin yattıgı yerde kemikleri sızlıyor açıkcası.

0
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title