Haberler

Şanlıurfa'da Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi Tanıtıldı

Güncelleme:

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda kentin eğitim potansiyelini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) sayesinde, kentin eğitimle ilgili rekabet gerektiren alanlarında çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirtti.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda kentin eğitim potansiyelini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) sayesinde, kentin eğitimle ilgili rekabet gerektiren alanlarında çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirtti.

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip illerin başında gelen Şanlıurfa'da hayata geçirilen BİGEP'in tanıtım toplantısı, Onikiler Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Burada konuşan Bozdağ, projeyi ilk duyduğunda çok mutlu olduğunu söyledi.

Projenin başarıya ulaşmasıyla Şanlıurfa'daki eğitim seviyesinin de üst sıralara çıkacağına işaret eden Bozdağ, "İnşallah el birliği içerisinde, mülki amirlerimizle, eğitim camiamızla, vekillerimizle, belediyelerimizle işbirliği ve dayanışma içerisinde önceliğimiz eğitim ve bu önceliği hiçbir zaman değiştirmeden yolumuza devam etmemiz gerekir." dedi.

Bozdağ, kentte sınav sonuçlarını takip eden bir sistemin hayata geçirileceğini, buna göre de değerlendirmelerin yapılacağını belirtti.

Eğitim öncelikli olarak hazırlanan bu projenin, tarım, turizm gibi diğer alanlara da uygulanacağını dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, kaymakamlarımız, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, ilgili herkes el ele vererek başarıyı ancak daha ileri noktaya taşıyabiliriz. Eğitim ortak koşmakla olur, ortak dayanışma içerisinde olur. El birliğiyle, işbirliğiyle Şanlıurfa'da farklı bir dönemi başlatıp, Şanlıurfa'yı her sene hiç olmazsa en az bir basamak daha ileri, belki 10 basamak, belki daha fazla ileri taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Taşıyamadık mı? Taşımayanlarla biz tekrar oturup konuşacağız. Ne oldu? Niye gitmiyoruz ileriye? Kusur bizdeyse, neyi eksik yaptık? Bilelim o eksiği tamamlayalım. Yanlışımız varsa onların üzerine gidelim. Şanlıurfa'nın hem LGS sınavlarında hem YKS sınavlarında hem de eğitimle ilgili bütün rekabet gerektiren alanlarda çok daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. ve bu potansiyeli görüyorum ben şu anda."

Kentte 750 bin öğrenci eğitim alıyor

Vali Hasan Şıldak ise kentte eğitim konusunun, öncelikli ve çok büyük öneme sahip bir mesele olduğunu belirtti.

Şanlıurfa'da 750 binin üzerinde öğrenci bulunduğunu dile getiren Şıldak, BİGEP'i 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminde hayata geçirdiklerini, bugün ise tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Vali Şıldak, "BİGEP aslında bir motivasyon projesidir. Eğitimde okullar yapıyoruz, pansiyonlar yapıyoruz, çok sayıda fiziki ortam iyileştirmeleri yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı her tür talebimizi karşılıyor. Ancak eğitimin asıl gücü insan unsurudur. Bu, insan unsurunun aktive edilmesini, daha güçlü bir motivasyonla desteklenmesini sağlayacak bir motivasyon ve sinerji oluşturma projesidir." dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı da projenin esas sırrının insanı hedef alması ve insana dokunması olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kurdukları bilim merkezlerinin eğitim camiasının hizmetinde olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından projeye katkı veren kurumlara plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Politika

Şanlıurfa Valiliği Bekir Bozdağ Şanlıurfa Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title