Haberler

Şandır: "Türkiye'de Siyasi Üslubun Bozulmasının Sorumlusu Sayın Başbakandır"

MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Türkiye'de siyasi üslubun bozulmasının sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürerek, "Çünkü en önde olan O'dur" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Türkiye'de siyasi üslubun bozulmasının sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürerek, "Çünkü en önde olan O'dur" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin'de bulunan Şandır, beraberinde bazı partililerle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret etti. Burada ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Şandır, MHP olarak tek başına iktidar olma iddiasında olduklarını söyledi. Mersin'de birinci parti durumunda olduklarını ve 12 Haziran'daki seçimlerde buradaki oyları 400 bine çıkararak en fazla milletvekilini çıkaracaklarını savunan Şandır, Türkiye'yi bu süreçte milliyetçi, milli bir siyasetin yönetmesi gerektiğini belirtti.

Çünkü bölgede uygulanmaya başlayan küresel projelerin yangın ateşinin, ülkeyi de sardığını ileri süren Şandır, "Bu yangın ne yazık ki Mersin'e de taşmış durumdadır. Mersin'de bugüne kadar görülmemiş şekilde bölücü isyan sokaklarımızı istila etmiştir, esnafımız tedirgin, insanımızın can güvenliği tehlike altındadır. Bunun durdurulması gerekir. AK Parti iktidarının başlattığı açılım politikaları sonucunda bugün ülkemizde de bir anlamda etnik isyan başlamış bulunmaktadır. Ortadoğu bölgesinin muhtelif ülkelerinde yaşanan olaylar, Büyük ortadoğu Projesi'nin uygulamaya konulmasıdır. Bu proje kapsamında Türkiye'de de bir Kürt devleti kurulması, haritaları yayınlanarak bilinen bir gerçektir. İşte bu proje doğrultusunda bugün ülkemizin sokaklarında başlatılan bu isyan hadisesinin, bu isyan hareketinin seçim öncesinde ülkemizi cehenneme çevirmesine müsaade edilmemesi gereklidir. Bu sonuçların sorumlusu AK Parti iktidarıdır. Türkiye'yi 8. 5 yıldan bu yana AK Parti tek başına yönetmektedir. Ortaya koyduğu politikalar ve uygulamalarda bugün PKK sokağa inmiştir, şehirlere inmiştir ve halkımızı tehdit etmektedir" diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Şandır, liderlerin son dönemde sertleşen üslupları'yla ilgili soruyu şöyle cevapladı:

"Siyaset ve hayat, önde olana göre şekillenir. Askerlik yapanlar bilir, 'hizaya gel' denilince en öndekine göre hizaya gelinir. Türkiye'de siyasi üslubun bozulmasının sorumlusu Sayın Başbakandır. Çünkü en önde olan O'dur. Başbakan bu üslupla konuştuğu sürece, muhalefet partilerinin sayın liderleri, Başbakana cevap verirken, maalesef o seviyeye düşmemek için azami gayret göstermesine rağmen bu gerginlik yaşanmaktadır. Bunun sorumlusu Sayın Başbakandır. Çünkü Başbakan hakaret edince hakarete cevap vermek bir zorunluluk haline gelmektedir. Türkiye'de Türk halkının şikayet ettiği bu gerginliğin sorumlusu ve suçlusu Sayın Başbakandır. Ama biz Mersin'de bu gerginliği yaşamayacağız" dedi.

Şandır, bugün bazı haber sitelerinde yer alan 'kaset skandalı' iddialarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise, "Kaset olayını ben izlemedim ama bana iletildi, detayını bilmiyorum. Dikkatinizi bir şeye çekmek istiyorum; her partide yanlış yapan olabilir, yanlışa tedbir geliştirmek mümkündür, cezalandırmak mümkündür. Ama bu kasetin servise sunulduğu tarihe dikkatinizi çekiyorum. 25 Nisan tarihi, listelerin kesinleştiği tarihtir. 25 Nisan'ın akşamına kadar bu kasetler servise konmuyor, saat 18. 00'den sonra servise konuluyor. Belli ki bu bir komplodur, belli ki MHP'ye karşı bir takım çevrelerin, güçlerin bir tuzağıdır. İsmi geçen arkadaşlarımız saygın insanlardır, değerli arkadaşlarımızdır. Ama insandır, bir yanlış yapmışsa yaptığı yanlışın hem hesabını verir, eğer gerçekten yanlış yapmışsa bedelini de öder. Ama bu bedeli MHP'ye ödetmeye hiç kimsenin hakkı yoktur, hiç kimsenin de haddi değildir. MHP arı, duru, tertemiz bir partidir. Hiçbir yanlışa yer verilmez, hiçbir yanlışa imkan, zemin, fırsat verilmez. Ama bunun bir komplo olduğu açıktır, bu arkadaşlarımız saygın, değerli insanlardır. Gerçek ortaya çıkınca hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan'ın bugün açıkladığı 'çılgın proje' ile ilgili bir soruya da, "Niye olmasın, Sayın Cumhurbaşkanının memleketine de deniz getirmeleri lazım. Kayseri'ye deniz istiyoruz" şeklinde yanıt verdi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title