Haberler

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 'vizyon' projelerini tanıttı

Güncelleme:

Cumhur İttifakı Sancaktepe Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü, yeni dönemde gerçekleştirilecek projelerini tanıttı. Döğücü, yeni dönemde Sancaktepe'ye Millet Bahçesi ve Şehir Hastanesi açılacağını da müjdeledi.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Cumhur İttifakı Sancaktepe Belediye Başkanı olarak seçilen Şeyma Döğücü, yeni dönemde de tekrar aday gösterildi. Aradan geçen 5 yılda hizmete aldığı projelerle takdir toplayan Döğücü, yeni dönemde yapmayı planladıkları projelerini düzenlenen lansmanda duyurdu. Sancaktepe'ye Millet Bahçesi ve Şehir Hastanesi açılacağını müjdeleyen Şeyma Döğücü, çevre projeleri, eğitim projeleri ve sosyal projeler üzerinde duracaklarını ifade etti.

"EN BÜYÜK YATIRIMIMIZI İNSANA YAPTIK"

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Proje Lansman Toplantısında özellikle sürdürülebilir çevreye dair projeler ve eğitim projeleri büyük beğeni topladı.

Eğitimde fark yaratan projeleri ile Sancaktepe'nin son 5 yılına damga vuran Cumhur İttifakı Sancaktepe Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü, tanıttığı vizyon projeleriyle Sancaktepeli'lerden tam not aldı. Döğücü, "En büyük yatırımımızı insana yaptık. Sancaktepe sizlerin desteğiyle yine emin ellerde olacak." dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 'vizyon' projelerini tanıttı

"SANCAKTEPE EMİN ELLERDE"

"Sancaktepe Emin Ellerde" mottosuyla projelerini tanıtan Cumhur İttifakı Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü, "Şehri yönetirken merkeze insanı aldık. Merkezde her zaman insan var, insanla şehir arasındaki bağın sağlıklı olmasını şehrin sağlıklı olmasıyla eş değer gördük. Yaptığımız her projenin insanın mutluluğuna, geleceğine, zamanına birikimine duygu ve düşünce dünyasına dönük olsun istedik. En büyük yatırımımızı insana yaptık." sözleriyle vizyonunu ortaya koydu.

7/24 Belediyecilik anlayışıyla geçtiğimiz 5 yılda 268 projeyi tamamladıklarını anlatan Döğücü, nitelikli eğitim, donanımlı okullar noktasında büyük mesafe kat ettiklerinin ve bu sayede öğrencilerin başarı ortalamasını arttırdıklarının altını özellikle çizdi.Kültür- sanat, çevre, sosyal alanlar, spor alanları dahil birçok hizmeti vatandaşa sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Döğücü, pandemi döneminde ve 11 şehrimizi etkileyen deprem felaketi sonrası afet bölgelerinde de vatandaşın yardımına koştuklarını hatırlattı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 'vizyon' projelerini tanıttı

"KAZANIMLARIMIZIN ÜZERİNE YENİLERİNİ EKLEME ZAMANI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Belediyecilik diğerlerinin nazarında bir rant kapısı olabilir ama bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır diyoruz" sözüne atıf yapan Döğücü, 5 yıllık yeni dönemin heyecanını yaşadıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim vizyonumuz teknoloji ile bütünleşirken kaynaklarını koruyan çevreci bir Sancaktepe... Bizim vizyonumuz kimliğini koruyarak geleceğini kuran bir Sancaktepe… Nitelikli eğitim, erişilebilir sağlık hizmeti bir yaşam tarzı olarak benimsenen spor alışkanlığı, sosyal ve kültürel imkanlarda çeşitliliğin artmasıyla Sancaktepe yaşayan dinamik bir şehre dönüşürken ihtiyaçlarınız ve beklentilerinizin de en üst seviyede karşılanması bizim bu şehir için önceliklerimiz… Burada yaşarken içiniz rahat olsun istiyoruz. Sizi sizden daha çok düşünen birilerinin olduğunu bilmenizi istiyoruz. Şimdi bu anlamlı noktayı sağlamlaştırma ve kalıcı hale getirme zamanı... Şimdi yeri geldiğinde nezaket ve şefkat, yeri geldiğinde cesaret ve irade ile Sancaktepe'deki kazanımlarımızı koruma ve onun üzerine de yenilerini ekleme zamanı."

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 'vizyon' projelerini tanıttı

SANCAKTEPE'YE MİLLET BAHÇESİ VE ŞEHİR HASTANESİ AÇILIYOR

Konuşması sık sık alkış ve coşkulu tezahüratlarla kesilen Döğücü, yeni dönemde Sancaktepe Millet Bahçesi ve Şehir Hastanesinin açılacağı müjdesini verdi. Döğücü hayata geçirilecek söz konusu projelerle ilgili şunları söyledi:

"Çevrenin insanın ve hayatın parçası olduğu gerçeğinden hareket ediyoruz. Çevre ile ilgili güçlü bir değişimi de zaten başlatmıştık. Şimdi bu değişimi bir adım daha öne alıyoruz. Daha öteye taşıyoruz. 75 bin metrekare içerisinde aromatik bitki bahçeleri, tema parkında olduğu Sancaktepe Millet Bahçemizi önümüzdeki dönem açarak Sancaktepe'nin kişi başına düşen yeşil alan miktarını da artırıyoruz. Ülkemizin sağlık alanındaki yüz akı olan uluslararası ölçekteki milli markamız şehir hastanelerinden birini yine Sancaktepe'de açacağız. Sancaktepe'de 2 bin 100 yataklı olarak bu ilk etabı olacak şekilde Şehir Hastanemiz İstanbul'umuzun en büyük ikinci sağlık kompleksi olacak, inşallah hastane yatak kapasitemiz de bu vesileyle 3 katına çıkıyor. İddia ediyorum bu sağlık standartlarına sahip olan ilçelerin tüm Türkiye'de eğer sayarsanız sayıları bir elin parmaklarını geçmez. Sancaktepe'de 'sağlığı koruma' önceliğiyle attığımız bu adımlarla öncelikle yaşlı ve çocuklarımız için güvence oluyoruz."

Döğücü, maddi imkanları yetersiz vatandaşlara nitelikli sağlık ve konaklama imkanı sunacak İlhan Varank Şifahanesi'ni de yeni dönemde Sancaktepe'ye kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 'vizyon' projelerini tanıttı

"ÇEVRE PROJELERİYLE FARK YARATACAĞIZ"

Sürdürülebilir çevre ve kaynakların tasarruflu kullanılması için yeşil kalkınmayı önemsediklerini ifade eden Şeyma Döğücü, çevre projelerindeki iddiasını ortaya koyarken, özellikle genç nesil için bu yatırımları önemsediklerini vurguladı.

Döğücü, güneş enerjili ücretsiz araç şarj istasyonları, Paşa Köy Yenilenebilir Enerji ve Doğa Park Projesi ile Sancaktepe'nin havasını ve suyunu koruyacaklarını, çevre konusunda farkındalık yaratırken Emine Erdoğan'ın sıfır atık projesine de destek olacaklarını belirtti.

ŞEHRE DİNAMİZM GELECEK

Çocuklar ve gençlerin zamanını nitelikli geçirmesi, fikirlerini özgürce hayata geçirmeleri ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi noktasındaki projelerini de açıklayan Döğücü, özellikle Sancaktepe Kültür ve Sanat Kampüsü'nün şehre dinamizm getireceğini söyledi.

Döğücü, kampüsün içerisinde sanat, galerileri, performans alanları, tiyatro salonu, konser salonu, eğitim ve atölye alanları, mimari tasarım atölyeleri, kütüphane ve araştırma merkezi, teknoloji ve inovasyon atölyeleri, çok amaçlı salonlar ve sosyal ve rekreasyon alanları olacağını dile getirirken, geçmişle gelecek arasında köprü kuracak Damatris Kültür Yolu projesini gençlerin çizdiğine de ayrı bir parantez açtı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 'vizyon' projelerini tanıttı

"EĞİTİM HER ZAMAN BİRİNCİ ÖNCELİĞİM"

Yeni dönemde eğitim projelerinin ilk sırada olacağını vurgulayan Şeyma Döğücü, eğitime verdiği önemi şu sözlerle sıraladı:

"Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz, başlattık, devam ettireceğiz. Bir kere benim her şeyden önce kendime bir sözüm var. Çocuklarımız bize emanet ve Sancaktepe'de çocuklarımızı şehrin en iyi, en iyi okul eğitimini alabilecekleri okullara kavuşturmak zorundayız. Ben bunu kendime bir söz ve bir görev olarak belirledim. Yeni hizmet dönemimizin en önemli başlıklarından birisi eğitim olacak. Çünkü Sancaktepe'de yaşarken evlatlarınızın aldığı eğitimden gözü kapalı emin olabilmeniz için eğitime desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Ben bir anne olarak evlatlarımın en iyi okullarda okumasını nasıl istiyorsam bütün anneleri de çok iyi anlıyorum ve annelerin bunu yaşayabilmesi de benim en büyük vazifem… Gece yastığa başımı koyduğumda ben bu işi halletmemiş olursam, rahat uyuyamam, gece rahat uyuyabilmem için 'eğitim, eğitim, eğitim' diyeceğiz ve Sancaktepe de okullarımızı, kalitesini ve her koşulunu artırmak için çalışacağız."

7'DEN 70'E HER KESİME YÖNELİK PROJELER

Sancaktepe'de mahalleliler arasında bağları güçlendirecek Mahalle Konakları, şehri engelsiz hale getirecek engellilere özel projeleri olan Sancaktepe Otizm İletişim ve Etkileşim Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, evlenecek gençler için evlilik destek paketi, Sancaktepe Bilimbüsü, Tarımpark Hobi Bahçeleri de Döğücü'nün dikkat çeken diğer projeleri arasındaydı.

ENGELLENEN METRO HATTI MURAT KURUM İLE İNŞA EDİLECEK

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un ulaşım projelerine de değinen Döğücü, bu sayede Sancaktepe'nin engellenen metro çalışmasının da tekrar başlayacağını ve birlikte Sancaktepe'yi de depreme hazırlayacaklarını ifade ederek Kurum'a destek istedi.

Programa katılan eski Başbakan Binali Yıldırım da programda yaptığı konuşmasında "Sancaktepe sadece emin ellerde değil, hanım ellerde" ifadesini kullanırken, "Şeyma Başkan çevre duyarlılığı olan bir başkan, tüm canlıların geleceğine yatırım yapan, yeşil alan miktarını arttıracak bir Başkan" sözleriyle de desteğini ifade etti.

Lansman programı hep birlikte sahnede Türk bayrakları ile söylenen şarkı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Sancaktepe Belediye Şehir Hastanesi Şeyma Döğücü Sancaktepe Eğitim Yaşam Politika Haberler

500

Yorumlar (35)

Cevap :

Bu zamana kadar yapmadı seçim zamanı mı aklına gelmiş acaba ?

283
23
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

bin şükür olsun Allaha... ikna odalarında başını zorla açmaya çalıştıkları kadınlarımız, belediyeye başkan olmak için aday oluyor. nerede kadın hakları savunucusu sözde entel özde dantel solak takımı. haaa olmadı ama de mi onların hak dedikleri sadece kendiler içindir

42
223
yanıtYanıtla
JY:

ALTI USTU BEZ PARCASI

yanıt90
yanıt73
erco erco:

Milleti canindan bezdirdiniz, hala isin gücün Hamaset.

yanıt113
yanıt15
sales Goods:

Bu şahsın diğer yorumlarına bakın trol olduğunu akp ye çalıştığını anlayacaksınız. bari nick name ni değiştir

yanıt15
yanıt1
osman kara kara:

Her yerde var bu trollerden ama kızmıyorum ne yapsın ekmek parası :)

yanıt11
yanıt0
ERKAN yuksel:

YUKARDAKININ TAKTIĞİ HEP..VATANDAŞ NEYE KANARSA ORDAN YURUYORLAR..NASIL OLSA YIYEN VAR..2024 YILINA GELDIK VAADLERE BAK..BIDE MAKARNA VERIN TAM OLSUN

174
22
yanıtYanıtla
golebicemarti golebicemarti:

Parkın adı oldu 'Millet Bahçesi', 'Millet Fabrikası yapın, Millet Fabrikası', Millet Bahçesinin (Park) nasıl olsa bir maliyeti yok, 'Millet' kelimesi ile göz boyamayın. Asıl 'Millet Bahçesi yapmanız gereken Haliç kenarındaki Ata yadigarı 'Osmanlı ve Cumhuriyetin' Tersanelerinin yerlerini 'Millet Bahçesi' yapmanız gerekirken betona çevirdiniz. Saygılarımla.

146
12
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Geçenlerde konya yı gezdim. Bir millet bahçesi yapmışlar, ortasına bir de cami yapmışlar. O cami yılda 2 kere dolmaz yazık o paralara.okul yapın desek kızarlar 5 kuruş yardım toplanmaz

yanıt100
yanıt15
Nuri Aga:

He dolar, euro, altın hepsi Şaha kalkmış zaten

127
7
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title