Haberler

Salon Ahmet Kaya'nın şarkısıyla inledi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duygu dolu anları

Güncelleme:

'Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul' programında gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda Ahmet Kaya'nın Şafak Türküsü'nün açılması üzerine duygu dolu anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul' programında gençlerle bir araya geldi. Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Erdoğan, Ahmet Kaya'nın Şafak Türküsü'nün açılması üzerine duygu dolu anlar yaşadı.

YOLLARI 1998 YILINDA KESİŞTİ

Ahmet Kaya ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolları ilk kez 29 Ekim 1998 tarihinde kesişmişti. Dönemin İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle yargılandığı davada cezası kesinleşmişti. 10 aylık cezasını çekmek için halk karşısına son kez belediyenin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserinde çıkacaktı. Bu konserin bir diğer konuğu ise Ahmet Kaya idi.

VERİLEN CEZAYI ELEŞTİRMİŞTİ

Belediye tarafından yapılan bu konsere çağrılan Ahmet Kaya şarkılarını söylemeden önce Tayyip Erdoğan'a verilen cezayı eleştirerek "Cumhuriyetimizin 75. yıldönümünde daha güzel günleri yaşamak, cumhuriyeti daha özgürce yaşamak, inanca saygının düşünceye özgürlüğün olduğu bir cumhuriyette yaşamak dileğiyle... Ve artık şarkı söyleyenlerin ve şiir okuyan insanların tutuklanmadığı, tutuklanmayacağı cumhuriyetlerde bir daha görüşmek üzere diyorum" ifadelerine yer vermişti.

O GÜNDEN SONRA HAYATLARI DEĞİŞTİ

Bu sözlerden sonra Erdoğan, Ahmet Kaya'yı ayakta alkışlamış ve sonraki yıllarda iki isminde hayatında çok şey değişmişti. Ahmet Kaya yurtdışına çıkmak zorunda kalmış ve orada hayatını kaybetmiş, şiir okuduğu için hapse giren Tayyip Erdoğan ise kurduğu AK Parti ile tek başına iktidar olmuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ahmet Kaya Ahmet Kaya İstanbul Gençlik Gündem Yaşam Politika Haberler

500

Yorumlar (68)

Atilla Orhan:

bu adamı dinleyen gitsin vallahi biz apoyu özledik dinlesin.

1065
40
yanıtYanıtla
Truck Man Yolcu:

Görende zindanda ömür tüketti sanacak.. Düşün Ahmet in yakasından artık, her seçim Zamanı aynı şey..

689
258
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Ahmet Kaya her konuşmasında kardeşlik isteyip, PKK terör örgütünün ele başını öcalana sempati duyan bir kişiydi. Günümüzde her yerde şarkılarının serbes olması bu gerçeği değiştirmeyecek.

yanıt313
yanıt148
gunay yanug:

emeklileri inletenler 24 saat sonra sandıklar açılınca pişmanlık yaşacaksınız

yanıt11
yanıt4
Domates Salçası:

gunay yanuk: emekliler beter olsun. 40 yaşında emekli olanlara söylüyorum. eyt den emekli olanlara söylüyorum bütün düzeni onlar bozdu

yanıt7
yanıt8
Sibel KAYA:

Emekliler beter olsun diyen kisi. Avrupada millet 60 yasinda emekli oluyor ama yipranmadan rahat yasiyor. Bak bizim millete 40 yasinda omru bitmis hali kalmamis 65 dedin mi zaten ya yatalak kaliyor yada hastanelerden cikamiyor. Ne zaman yasiyacak bizim milletimiz. Soylede o yasta emeli olsunlar. Olene kadar kolemi kalsinlar

yanıt2
yanıt1
Selim Fırtına:

megri megri ekibi çok güzeldi ondada duyglanmışlardı ailecek kan bağı var çünkü

331
98
yanıtYanıtla
Selim Fırtına:

öcalan ölse onada duygulanacak bir başkan var türkiyede çok duygusal vicdanlı bir cumhur başkanı karınca bile incitmez kıyamaz

256
103
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Ondan kılıçdarın piknikçilerine sarı torba giydiriyor

yanıt77
yanıt154
Can null:

Öclandan farkı yok hatta daha zararlı

yanıt124
yanıt57
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title