Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

" (AA muhabirine yapılan saldırı) Saldırıyı kınıyorum.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA muhabirinin Bayburt'ta uğradığı saldırıya ilişkin, "Saldırıyı kınıyorum. Kamu hizmeti yapıyor basın mensubu arkadaşlarımız. Herhangi bir basın mensubuna saldırıyı doğru bulmak veya haklı bulmanın bir meşruiyeti olmaz. Kim yaptıysa, nereden geldiyse basın mensuplarına saldırıyı kınıyorum" dedi.

Müezzinoğlu, Edirne'de rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Fehmi Irmak'ın Kıyık Yeni Cami'deki cenaze törenine katıldı, ailesine taziyede bulundu.

Daha sonra Edirne Valiliğine geçen Müezzinoğlu, Vali Hasan Duruer ile basına kapalı görüştü.

Müezzinoğlu, valilik çıkışında, AA muhabirine yapılan saldırıyla ilgili yöneltilen soruyu, "Öncelikle tabii saldırıyı kınıyorum. Yani neticede kamu hizmeti yapıyor basın mensubu arkadaşlarımız. O nedenle herhangi bir basın mensubuna saldırıyı doğru bulmak veya haklı bulmanın bir meşruiyeti olmaz. Kim yaptıysa, nereden geldiyse basın mensuplarına saldırıyı kınıyorum" şeklinde yanıtladı.

Ajansın 94. yıl dönümünü kutlayacağını ifade eden Müezzinoğlu, AA'nın bu ülkenin temel kuruluşlarından biri ve son 10 yılda da dinamiklerini çok farklı boyutlara taşıyan bir kuruluş olduğunu söyledi.

AA'nın kuruluşunun 100. yıl dönümünde dünya ajanslarıyla yarışacak bir kuruluş haline geleceğine inandığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kuruluşları gündelik basit çıkarlarımız için zedelemek yıpratmak yerine, onları güçlendirerek, onlara destek olmamız lazım. Ben Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin tarihi geçmişindeki önemli stratejik rolüne, tarihi gelecekte de çok daha güçlü devam edeceğine inanıyorum. Geçiş dönemleri bunlar, seçim ve seçim sonuçları. Neticede üç gün sonra taşlar yerine oturmuş olacaktır. Günlük siyasi tartışmaların içerisine milli kuruluşların sokulmaması gerekiyor."

Müezzinoğlu, AA'nın tarihi geçmişten getirdiği başarılarının güçlenerek devam ettirdiğini gördüğünü ve devam ettirmesi gerektiğine de inandığını vurguladı. AA'nın bundan sonraki dönemde de dünyadaki sayılı ajanslarla yarışacak güce de erişeceğine inandığını dile getiren Müezzinoğlu, "Kendilerine de başarılar diliyorum" diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı'na siber saldırı iddiası

Cihan Haber Ajansı muhabirinin, "Cihan Haber Ajansı da seçim döneminde siber saldırılara uğradı. Bununla ilgili yorumunuzu alabilir miyim?" sorusuna Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

"Arkadaşlar bakın ben özellikle milli dediğim kelime, ülkenin ve cumhuriyetin kuruluşunda rol oynamış, tarihi geleceğimizde rol almış... Cihan Haber Ajansı veya bir başka ajans, bunların da kendi saygınlıklarını korumakla ilgili sorumlulukları vardır. Kendi saygınlıklarını korumak onların kendi özel yönetimlerinin sorumluluğudur. Onları eleştirmek veya savunmak bana düşmez." - Edirne

Kaynak: AA / Politika

Cihan Haber Ajansı Hasan Duruer Bayburt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title