Haberler

Saadet Partisi Özgür Filistin Mitingi düzenledi

Güncelleme:

Saadet Partisi tarafından organize edilen 'Özgür Filistin Mitingi' Maltepe Etkinlik Alanı'nda başladı. Binlerce kişi Türkiye ve Filistin bayraklarıyla alana akın etti. Miting, sanatçıların performansları ve video gösterimleriyle devam etti. Katılımcılar Filistin'e destek sloganlarıyla birlikte mitinge katılan siyasi liderlerin konuşmalarını bekliyor.

İSRAİL ile Hamas arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve HÜDA PAR'ın katılımıyla Maltepe Etkinlik Alanı'nda Özgür Filistin Mitingi düzenlendi. Mitingi organize eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu sadece Filistin, bu sadece Suriye, Lübnan'la ilgili bir mesele değil. Türkiye bu işin tam göbeğinde. Irak Göbeğinde. Eninde sonunda, biz kendi topraklarımızı savunabilmek için onlara karşı ayağa kalkmak zorunda kalacağız" dedi.

Saadet Partisi'nin düzenlediği ve Gelecek Partisi ile HÜDA PAR'ın da destek verdiği Özgür Filistin Mitingi, Maltepe Etkinlik Alanı'nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Miting için binlerce kişi, Türk ve Filistin bayraklarıyla alanı doldurdu. Sanatçıların sahneden okuduğu şiir ve şarkılarla başlayan organizasyon, Filistin'de yaşananlara dair video gösterimleriyle devam etti. Katılımcılar, "Özgür Kudüs", "Filistin'e selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar attı. Mitinge, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekariya Yapıcıoğlu, Gazze Hükümet Temsilcisi Kamal Aboun, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun etkinlik mesajı sahnede bulunan ekranda yayınlandı.

"TÜRKİYE BU İŞİN TAM GÖBEĞİNDE"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu mücadeleyi vermezsek, yarın kendi topraklarımız üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için ayağa kalkacaklar. Bu sadece Filistin, bu sadece Suriye, Lübnan'la ilgili bir mesele değil. Türkiye bu işin tam göbeğinde. Irak Göbeğinde. Eninde sonunda, biz kendi topraklarımızı savunabilmek için onlara karşı ayağa kalkmak zorunda kalacağız" dedi.

'KANIMIZLA CANIMIZLA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Böyle bir zulüm böyle bir katliam böyle bir insanlık suçu işlenirken sessiz kalamayız, kalmayacağız. İki taraf var, iki tarafın arasında tarafsızız, bizi ilgilendirmez diyemeyiz, demeyeceğiz. Biz tarafız. Biz zulme karşıyız, biz mazlumun yanındayız. Allah'ın izniyle o zulüm, yok olana kadar da biz bunu haykırmaya devam edeceğiz. Yarın bir gün İnşallah; rabbim fırsat nasip eder kanımızla canımızla da Aksa davasının zafere ulaşması için ne gerekiyorsa yapacağız, hangi bedel ödenmesi gerekirse ödeyeceğiz" İfadelerini kullandı.

"12 MADDELİK BİR EYLEM PLANI TEKLİF ETTİM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "12 maddelik bir eylem planı teklif ettim. Daha hiçbirisi hayata geçmedi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı derhal toplantıya çağırın. Teknokratlar düzeyinde değil liderler düzeyinde toplanın. İsrail'le ilişkilerin normalleşme süreçlerini bütün İslam Dünyası tümden durdursun. Kudüs Komisyonu derhal toplansın. Türkiye, Ürdün'le birlikte Mescid-i Aksa'nın uluslararası himayesine sahip, Ürdün'le birlikte BM'ye başvursun. Her türlü arabuluculuk girişimlerini göstererek bu saldırıların durdurulmasına çaba gösterin"Şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Filistin Türkiye Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title