Haberler

Rusya Başbakanı Mişustin, Çin Başbakanı Li Qiang ile Görüştü

Güncelleme:

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Çin'in başkenti Pekin'de Çin Başbakanı Li Qiang ile görüştü. Görüşmede, Çin-Rusya ilişkilerinin geliştirilmesi ve diplomatik ilişkilerin 75. yıldönümü kutlamaları konuşuldu. Ayrıca, Rusya'nın Çin'e yardım teklifi ve ekonomik işbirlikleri de ele alındı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Çin'in başkenti Pekin'de Başbakan Li Qiang ile bir araya geldi.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, resmi ziyaret kapsamında geldiği Çin'in başkenti Pekin'de Çin Başbakanı Li Qiang ile görüştü. Çin Başbakanı Li yaptığı konuşmada, "Başkan Xi Jinping ve Başkan Putin bu yıl iki toplantı yaparak ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yeni planların ana hatlarını çizdiler. Aramızdaki siyasi güven artarak devam ediyor. Çin ve Rus halkları arasındaki dostluk güç kazanıyor. Bu da istikrarın artmasına neden oluyor. Bütün bunlar aynı zamanda dünya çapında istikrar ve kalkınmanın sürdürülmesi açısından Çin- Rusya ilişkilerinin dinamik ve emin bir şekilde gelişmesinin stratejik önemini de ortaya koyuyor. Gelecek yıl Çin ile Rusya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü kutlanacak. Bu yıldönümü vesilesiyle, Rus ortaklarımızla birlikte, en üst düzeydeki anlaşmaların istikrarlı bir şekilde iki ülke arasında yüzyıllardır süren dostluğu güçlendirmeye devam etmeye, Çin-Rusya ilişkilerinin gelişmesinden yeni getiriler sağlamaya hazırız" dedi.

Rusya'dan Çin'e yardım teklifi

Rusya Başbakanı Mişustin ise, Çin'de meydana gelen deprem felaketi ile ilgili taziyelerini sunarak, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla, Çinli dostlarımızın ihtiyacı olması halinde Acil Durumlar Bakanlığımız aracılığıyla depremin yaralarını sarmaya yönelik yardıma hazırız" dedi.

Rusya ve Çin arasındaki ekonomik işbirliklerine değinen Mişustin, "Karşılıklı kararlar ile ulusal para birimlerimizle ticaretin payını arttırmaya devam ediyoruz. 2020 yılında bu oran yüzde 20 civarındayken anlaşmalar sayesinde bu yıl neredeyse başka para birimleriyle ticaretten kurtulduk" ifadelerini kullandı.

Mişustin ve Li arasında gerçekleşen görüşmenin ardından Çin ve Rusya hükümet temsilcileri arasında ekonomik ve gümrük alanında çeşitli işbirliği anlaşmaları imzalandı. Mişustin'in Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile de görüşmesi bekleniyor. - PEKİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Pekin Rusya Güvenlik Dış Politika Doğal Afetler Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title