Haberler

RTÜK'ün LGBT propagandası kararına tepki gösteren gruba polis müdahalesi

Güncelleme:

RTÜK'ün İstanbul Aile Vakfı'nın düzenleyeceği LGBT propagandasına dur toplantısının televizyon kanallarında yayınlanmasına karar vermesi üzerine İzmir'de protesto yapmak isteyen gruba polis müdahale etti ve 10 kişi gözaltına alındı.

KERİM UĞUR

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'nun, İstanbul Aile Vakfı'nın düzenleyeceği "LGBT propagandasına dur" toplantı duyurusunun televizyon kanallarında kamu spotu olarak yayınlanması kararına tepki göstermek isteyen gruba polis müdahale etti. 10 grup üyesi gözaltına alındı.

RTÜK, İstanbul Aile Vakfı'nın Saraçhane'de düzenleyeceği "LGBT propagandasına dur" toplantı duyurusunun kamu spotu olarak televizyon kanallarında yayınlanmasına oy çokluğuyla karar verdi. Bu kararı İzmir'de bulunan RTÜK Bölge Müdürlüğü önünde toplanıp protesto etmek isteyen gruba emniyet ekipleri valiliğinin konuyla ilgili yasaklama kararını gerekçe göstererek izin vermeyip müdahale etti. Müdahalenin sonunda 10 grup üyesi gözaltına alındı.

VALİLİK'TEN YASAKLAMA KARARI

Öte yandan İzmir Valiliği bugün yayınladığı yasaklama kararında şu ifadeleri kullandı:

""LGBTİ+ Fobik Devlet Organlarına Karşı Ses Çıkarıyoruz!" adı altında LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İntersex) oluşumları tarafından etkinlikler gerçekleştirmek istenildiği anlaşılmaktadır. Genel ahlaka karşı bir takım tutum ve davranışlar içeren bu tür etkinliklerin toplumun tepkisine yol açması, radikal görüşlere sahip kimi kişi ve gruplar tarafından da yapılması istenen etkinliklere karşı tepki gösterilmesi muhtemeldir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında; yapılmak istenen etkinliklerin her türlü provokasyona ve eyleme açık olduğu, toplumda farklı görüşteki grupların bir araya gelerek çıkarılması muhtemel olaylar ile kamu huzuru ve genel asayişin bozulabileceği, özellikle açık yer toplantılarına katılacaklar da dahil olmak üzere halkın huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının zafiyete uğrayabileceği değerlendirilmektedir.

Bu nedenle, kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın, genel ahlakın ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla, "LGBTİ+ Fobik Devlet Organlarına Karşı Ses Çıkarıyoruz!" adı altında planlanan toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, piknik, şenlik, festival vb. eylem/etkinliklerin, kamu düzeni ve milli güvenliğin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, kişi güvenliğinin sağlanması, kişilerin çalışma ve seyahat hürriyetlerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önüne geçilmesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi gereğince 12.09.2023 günü saat 00: 01'den – 12.09.2023 günü saat 23: 59'a kadar 1 (bir) gün süre ile açık yerlerde İzmir İli genelinde il sınırları dahilinde yasaklanmıştır"

Kaynak: ANKA / Politika

İstanbul İzmir Aile LGBT Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title