Haberler

Putin'in ilhak kararına Zelenski'den karşı hamle: Hızlandırılmış NATO üyeliği için resmen başvuru yaptık

Güncelleme:

Rusya lideri Putin, Ukrayna toprakları Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde yapılan referandumların ardından "Onlar artık bizim vatandaşımız" diyerek bu dört bölgenin ilhakını resmen açıkladı. Putin'in tepki çeken hamlesine Zelenski'den karşı hamle gecikmedi. Ülkesinin NATO'ya başvuru belgesini imzalayan Zelenski, "Hızlandırılmış NATO üyeliği için resmen başvuru yaptık." dedi.

Ukrayna'daki Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği Donetsk ve Luhansk ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde 23-27 Eylül tarihinde yapılan referandumlarda Rusya'ya katılma kararı çıktı. Dün akşam imzaladığı belgeyle bu bölgelerin bağımsızlıklarını tanıyan Rusya Devlet Başkanı Putin, şimdi söz konusu bölgelerin ilhakını resmen açıkladı.

PUTİN: ORADAKİ İNSANLAR ARTIK BİZİM VATANDAŞIMIZ

4 bölgede yaşayanların artık kendi vatandaşları olduğunu belirten Putin, "Bu bölgeler kararını verdi ve bu sonuçlar kabul edilecektir. Dört yeni bölge kararını verdi çünkü bu milyonların çok açık bir tercihidir. Tabii ki çok haklı bir şekilde bu onların hakkı. Bu BM'nin 1. maddesinde yazar, kendi kaderini tayin etme hakkı. 4 bölgenin güvenliğini her türlü imkanla koruyacağız. Ukrayna ve Batı, Rusya'nın bütünlüğünü bozamayacak. Alınan kararı tartışmayacağız. Oradaki insanlar artık bizim vatandaşımız oldular." ifadelerini kullandı.

ZELENSKİ'DEN KARŞI HAMLE

Putin'in tüm dünyada tepki çeken hamlesine Ukrayna lideri Zelenski'den anında karşı hamle geldi. Zelenski, ülkesinin NATO'ya başvuru belgesini imzaladı.

ZELENSKİ MÜZAKERE KAPILARINI KAPATTI

Zelenski, "Hızlandırılmış NATO üyeliği için resmen başvuru yaptık. Ukrayna, Putin Rusya Devlet Başkanı olduğu sürece, Rusya Federasyonu ile hiçbir müzakere yürütmeyecek." ifadelerini kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (7)

Rahman Karaeski:

Putin abd nin 400 yillik planı ve oyununu bozdu ve bozmaya devam ediyor

68
38
yanıtYanıtla
H.EvreN Durmaz:

Lan abd zaten 100 yaşında plan nasil 400 yıllık :D

yanıt74
yanıt16
Metin Yalcin:

ABD kuruluşu 4 Temmuz 1776, toplamda 246 yıl, nasıl 400 yıl oluyor ..))

yanıt0
yanıt0
Umut Bogoçlu:

Küreselcilerin Palyaçosu mu dersiniz kuklasımı dersiniz artık.. Dünya senin için birbirine girmek zorundamı ne NATO’sundan bahsediyosun

50
18
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Nato'ya kabul etmiyoruz bu hokkabazı ..

yanıt0
yanıt0
tolga yurtsever:

Türk birliğine katıl . Kazkistan kuracak

10
18
yanıtYanıtla
acili biber:

DURUM,Zelenski 0 4 putin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title