Haberler

Pakistan Başbakanı EİT Ülkeleriyle İşbirliğini Güçlendirmek İstiyor

Güncelleme:

Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, ülkesinin Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ülkeleriyle ikili işbirliğini güçlendirmek istediğini vurguladı. Kakar, EİT'in bölgesel kalkınma için önemine dikkat çekti ve kasımda düzenlenecek EİT Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmayı beklediğini belirtti.

Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, ülkesinin Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ülkeleriyle ikili işbirliğini güçlendirmek istediğini vurguladı.

Radio Pakistan'daki habere göre, aralarında Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı'nın da bulunduğu EİT'e üye ülkelerin büyükelçileri, Kakar tarafından İslamabad'daki Başbakanlık Konutu'nda kabul edildi.

Görüşmede Kakar, ülkesinin EİT ülkeleriyle ikili işbirliğini güçlendirmek istediğini belirterek, EİT'in bölgesel kalkınma için önemine vurgu yaptı.

Bölgenin günümüzde ortak zorluklarla karşı karşıya olduğuna işaret eden Kakar, ortak büyüme ve refah için fırsatlar oluşturularak bu zorluklara karşı mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Kakar, bu kapsamda ticaret, enerji ve ekonomik işbirliğinin önemine vurgu yaparak, kasımda Taşkent'te düzenlenecek EİT Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Pakistan Hükümet Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title