Haberler

Özkes: "Işid'in Ambleminin Hz. Muhammed'in Mührü Olduğu Konuşuluyor Ancak Orijinali Bu Değil"

CHP İstanbul Milletvekili Özkes: - "IŞİD'in ambleminin Hz. Muhammed'in mührü olduğu konuşuluyor ancak orijinali bu değil. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2013'deki Kutlu Doğum Haftası'nda dağıttığı not defterinde IŞİD'in kullandığı bu sembolü kullandı"TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, IŞİD'in ambleminin, Hz. Muhammed'in mührü olduğunun konuşulduğunu ancak orijinalin bu olmadığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013'deki Kutlu Doğum Haftası'nda dağıttığı not defterinde IŞİD'in de kullandığı bu sembolü kullandığını savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Özkes: - "IŞİD'in ambleminin Hz. Muhammed'in mührü olduğu konuşuluyor ancak orijinali bu değil. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2013'deki Kutlu Doğum Haftası'nda dağıttığı not defterinde IŞİD'in kullandığı bu sembolü kullandı"TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, IŞİD'in ambleminin, Hz. Muhammed'in mührü olduğunun konuşulduğunu ancak orijinalin bu olmadığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013'deki Kutlu Doğum Haftası'nda dağıttığı not defterinde IŞİD'in de kullandığı bu sembolü kullandığını savundu.Özkes, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı'nı, bayramların nezaketine, letafetine, dostluğuna, kardeşliğine uygun geçirmediklerini söyledi.Kurban Bayramı'nın buruk geçtiğini, bayrama yakışmayacak şekilde yaşandığını ifade eden Özkes, "Bunun nedenlerinden biri de savaş tezkeresi dediğimiz tezkerenin bayramdan önce çıkmasıdır. Çünkü biz bayram barış, tezkere savaş diye biliyoruz. İktidar, bu savaş tezkeresini her ne hikmetse bayramdan önce çıkarma gayretine girdi. Bu kadar çabası, aceleciliği bayramı zehir etmek için miydi? Bu tezkerenin bayram öncesi çıkması, bayramın tadının kaçıp zehir olması, iktidarın bayrama saygı, sevgi eksikliğinden kaynaklanıyor" diye konuştu.Özkes, IŞİD'in, din ve imanla bir ilgisinin olmadığını, bayramda Kobani'de her türlü vahşetini sergilemeye devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti: "Adeta IŞİD Kobani'de, AKP iktidarı da Türkiye'de kan döktü. 2 yıl önce IŞİD yoktu. Bonzai nasıl AKP'nin ürünüyse, IŞİD de iktidarın mahsulüdür. IŞİD'in günah babası AKP'dir. IŞİD, AKP iktidarının gayrimeşru çocuğu denilse isabet olur mu olmaz mı? 12 Eylül ve 28 Şubat'ın ürünü olan AKP zihniyeti, aslına rücu etti. Nasıl 12 Eylül'de sokağa çıkma yasağı varsa, on yıllar sonra iktidar da sokağa çıkma yasağı ilan etti."Özkes, IŞİD'in amblemi, sembolünün Hz. Muhammed'in mührü olduğunun konuşulduğunu ancak Hz. Muhammed'in orijinal mührünün bu olmadığını kaydetti. Özkes, Hz. Muhammed'in zamanında basılan, orijinal mühründe Muhammed kelimesi yukarıda, Resul ortada, Allah kelimesinin de altta olduğunu belirtti.Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013'deki Kutlu Doğum Haftası'nda dağıttığı not defterini gösteren Özkes, buradaki sembolü İŞİD'in kullandığını savundu. Özkes, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaklaşık 25 yıldır Kutlu Doğum Haftası'nı kutlarken, IŞİD'in ortaya çıktığı yıllarda böyle bir amblemi kullanıp kullanmamasını takdire sunuyorum. Daha önce başkanlığın kullandığı sembol, dağıttığı hediye yok. Diyanet ile iktidarın içli dışlı olduğu, iktidarın taşeronu gibi olma çabasında olduğunu milletimiz biliyor" görüşünü savundu.Özkes, bir soru üzerine, bazi illerde IŞİD bahanesiyle yapılan gösterilerde, yakıp yıkmanın, döküp kırmanın, Atatürk büstüne saldırılmasının asla tasvip edilemiyeceğini ancak ülkeyi yönetenlerin, bunu öngörmesi, ülkeyi bu hale getirmemesi gerektiğini söyledi. -CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes

Kaynak: AA / Politika

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı İhsan Özkes Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title