Haberler

CHP lideri Özel: Lütfü Savaş'a bir alternatif geliştiremedik, son kararı yarın vereceğiz

Güncelleme:

CHP'de Hatay adaylığı yılan hikayesine dönmüş durumda. Aday belirsizliğiyle ilgili sorulara yanıt veren Özgür Özel, "Şu ana kadar yaptığımız bütün ölçümlerde bizim Hataylılar için Lütfü Savaş'a bir alternatif geliştiremedik. Bu konuda gerçekten çaba içindeyiz. Son kararı yarın partimiz verecek ve ona göre karar vereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dikili'deki halk buluşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili konuşan Özel, son kararı yarın vereceklerini söyledi.

LÜTFÜ SAVAŞ NEDEN KLİPTE YER ALMADI?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programları kapsamında geldiği Dikili'de halk buluşmasına katıldı. Özel, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, adaylarla ilgili yayınlanan klipte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı'nın olmadığına ve bu durumun sosyal medyada yankı uyandırdığına dair yönetilen soruya, "Klip 5 Şubat günü çekildi. Hatta o klipteki arkadaşlarımız özellikle İstanbul'dan görevli oldukları deprem bölgelerine uçtular. O yüzden 5 Şubat'taydık. Ancak belediye başkanımızın 5 Şubat'ta Hatay'da olması gerektiği ve çok sayıda da dışarıdan gelecek olan arkadaşımız olduğu için o gece zaten deprem yaşanmıştı. Hatay'daydı. Ayrıca da Lütfü Savaş da şunu söyledi, 'Biz böyle planlamıştık ama gelemem' dedi. Sonra da şunu ekledi; 'Zaten benim böyle çok müzikli, çalgılı bir klipte oynamam doğru da olmaz' dedi. Çünkü Hatay'ın acısı açısından da ben de bunu hak verdim ve doğru bulmuştum. Ayrıca 6 belediye başkanımız klipte özel olarak daha ön planda özel görüntüleri var. Diğer 6'sınınki de ikinci filmde izlenecek. Onun da çekimi o gün oldu. Ancak ikinci devam filminde diğer altı belediye başkanımızı da göreceksiniz" şeklinde yanıt verdi.

CHP lideri Özel: Lütfü Savaş'a bir alternatif geliştiremedik, son kararı yarın vereceğiz

"HATAY'IN NE DEDİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Hatay'daki aday belirsizliği ile ilgili yöneltilen soruya da yanıt veren Özel, şunları söyledi: "Ölçme değerlendirmede son anket tahmin ediyorum. Bugün raporlanıyor. Bir kez daha bakacağız. Dediğimiz gibi Hatay konusu Türkiye'de çok konuşulan bir konu. Birincisi Hatay'da ve bütün deprem bölgesinde ne yaşandıysa bunun yüzde 99'u ülkeyi yöneten iktidarla ilgili. Hatay'daki ilçe belediyeleri zaten önemli bir kısmı iktidarın. 3 tanesi bizde geri kalanı iktidarın. Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya onlarda. Belediye başkanımız elbette eleştiriden muaf değil. Biz de zamanında eleştirdik. Bunda hiçbir şüphe yok. Tepki gösterenlerin tepkisini de anlıyoruz. Fakat bütün vatandaşlarımıza şunu söyleyelim. Hatay'da yüz tepki varsa 99'u hükümete ve hükümet istifa diye bütün gece inledi Hatay. Lütfü Savaş'a da birkaç eleştiri oldu. Bunları da duyduk, kaydettik. Sosyal medyayı da önemsiyoruz. Hatay'ın ne dediğini önemsiyoruz.

CHP lideri Özel: Lütfü Savaş'a bir alternatif geliştiremedik, son kararı yarın vereceğizLütfü Savaş

"LÜTFÜ SAVAŞ HATASIZ DEĞİLDİR"

Biz en çok anket yaptığımız yerde iki, çok nadir üç anket yaptığımız oldu. Hatay'da 5'inci anket için sahadayız. Hatay için Lütfü Savaş'tan daha beğenilen bir alternatif ürettiğimiz anda Lütfü Savaş da zaten buna hayır demiyor. Ancak şu ana kadar yaptığımız bütün ölçümlerde bizim Hataylılar için Lütfü Savaş'a bir alternatif geliştiremedik. Bu konuda gerçekten çaba içindeyiz. Son kararı yarın partimiz verecek ve ona göre karar vereceğiz. Lütfü Savaş hatasız değildir. Eleştiriden muaf değildir. Fakat Lütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu ve bu meselenin günah keçisi de değildir."

CHP lideri Özel: Lütfü Savaş'a bir alternatif geliştiremedik, son kararı yarın vereceğiz

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Lütfü Savaş Hatay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Metehan Eryilmaz:

Siz daha Kemale bi alternatif bulamadınız ki. Gelen gideni aratıyor. Atatürk’ün partisini bitirdiniz.

11
0
yanıtYanıtla
Umut Yağcı:

Acizliğe bak chp de başka adam mı kalmadı bi o var sanki :)

9
0
yanıtYanıtla
Ebu Huzeyfe:

Hatay’da adam yok diyor Türkçesi bu ! Milyonluk şehir bir tane aday olmaz mı alternatif

5
0
yanıtYanıtla
Hikmet Cakir:

aday cok varda eko dan olur cikmazdir

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title