Haberler

(Özel Haber) Siyasetçi Balbay'ın Kitabı Ocak'ta Okuyucuyla Buluşacak

Cezaevinde 4 yıl 277 gün yattıktan sonra tahliyesine karar verilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, alt başlığı 'Kendimle Konuşmalar' olan yeni kitabının Ocak ayında çıkacağını açıkladı.

Cezaevinde 4 yıl 277 gün yattıktan sonra tahliyesine karar verilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, alt başlığı 'Kendimle Konuşmalar' olan yeni kitabının Ocak ayında çıkacağını açıkladı.

Bugüne kadar 80 ülke gezen ve makalelerinin dışında çok sayıda kitaba imza atan Balbay, cezaevi günlerinde yaşadığı sıkıntılara karşın boş durmadığını ve bir kitap yazdığını belirterek, kitabın esas başlığını henüz koymasa da alt başlığının 'Kendimle Konuşmalar' olduğunu söyledi.

BALBAY, HAKAN TARTAN'A BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLETTİ

Balbay, baba ocağından sonra geldiği İzmir'de bütün gün süren yoğun temaslarının ardından kısa bir süre önce devlet sanatçısı babası Fikret Tartan'ı kaybeden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ı makamında ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Beraberinde CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yönetim kurulu üyeleri olduğu halde Konak Belediye Başkanlığı binasına gelen Mustafa Balbay ve Başkan Hakan Tartan bir süre sohbet etti.

SİYASETÇİ BALBAY'IN İLK KİTABI OLACAK

"Müthiş bir iç kazı yaptım, arkeolojik kazı yaptım" diyen gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, el yazısıyla tam 500 sayfa tutan kitabının 230 sayfalık dizininin bittiğini, 95'inci sayfaya kadar düzeltmeler yaptığını dile getirerek, tahliyesinin bir gün gecikmesi durumunda kitabının düzeltmelerinin de biteceğini ancak tahliye edildiğini anlattı.

BİR GÜN DAHA KALSAM BİTECEKTİ

Balbay, "Ocak ayında çıkacak yeni kitap siyasetçi Balbay'ın ilk kitabı olacak. Kitabı bitirdim. El yazısıyla 500 sayfa. Dizini 230'uncu sayfaya geldi. 95'inci sayfaya kadar düzelttim, kalanı düzeltemedim. Bir gün daha tahliye edilmesem bitecekti" şeklinde konuştu.

MANDELA, NEHRİ, GANDİ, BEGOVİÇ'İN YAŞAMLARINI OKUDUM

Mustafa Balbay, cezaevinde geçirdiği beş yıla yakın sürede Çekoslavakya Cumhurbaşkanı da olan edebiyatçı Paklav Havel, geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela, Pakistan liderlerinden Nehri ve Hindistan'ın pasif direniş yöntemiyle ünlü lideri Mahatma Gandi ile İzzet Begoviç'in yaşamlarını anlatan kitaplar okuduğunu da dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay Hakan Tartan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title