Haberler

Önder, İmam Hatipliler Derneği Ankara Binası Açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Karanlık zihniyetlerin özellikle müftülere nikah kıyma yetkisi konusunda Meclis’te nasıl kıyamet kopardıklarını görüyorsunuz.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Karanlık zihniyetlerin özellikle müftülere nikah kıyma yetkisi konusunda Meclis'te nasıl kıyamet kopardıklarını görüyorsunuz. Laiklik anlayışı sorunlu olanlar, süreç içinde sürekli imam hatiplileri bir düşmanlık ve karşı duruş üzerinden sorgulamayla düşman ilan etme noktasında gayret gösterdiler ama Allah'a hamdolsun ki sizler sahip çıktınız, millet sahip çıktı ve bu sorunlu zihniyetin baskısına karşı hep mücadele içinde oldunuz" dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin Ankara'daki hizmet binası düzenlenen törenle açılırken, Talim Dergisi ve ÖNDER Akademi'nin de tanıtımı yapıldı. TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin Ankara'daki hizmet binasının açılışı ile Talim Dergisi ve ÖNDER Akademi'nin tanıtımı gerçekleşti. Programda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "İmam hatiplilerin ülkede rol model oldu AK Parti hükümetleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle imam hatiplilerin gelişimi farklı noktalara taşındı. İmam hatiplilerin rol model olması, uluslararası alanda Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli bir değer olarak rol alması noktasında arkadaşlarımız gayretli çaba içinde. Bunun için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Müftülere nikah kıyma yetkisi"

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine yönelik eleştirilere tepki gösteren Bakan Tüfenkci, "Karanlık zihniyetlerin özellikle müftülere nikah kıyma yetkisi konusunda Mecliste nasıl kıyamet kopardıklarını görüyorsunuz. Laiklik anlayışı sorunlu olanlar, süreç içinde sürekli imam hatiplileri bir düşmanlık ve karşı duruş üzerinden sorgulamayla düşman ilan etme noktasında gayret gösterdiler ama Allah'a hamdolsun ki sizler sahip çıktınız, millet sahip çıktı ve bu sorunlu zihniyetin baskısına karşı hep mücadele içinde oldunuz. Ben özellikle bugün açılışını yapmış olduğumuz akdeminin de bereketli geçmesini Cenabı Allah'tan temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"Batı medeniyeti artık çıkmaz sokağa girdi"

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hamdolsun Ankara'da artık ÖNDER'in güzel bir yeri var. Ülkenin önemli dönüm noktalarında ÖNDER, önemli mücadelelerin altına imzasını atan sivil toplum kuruluşumuz. İnşallah ülkemizde geleceğimiz için daha verimli işlerin yapılmasına ÖNDER'in buradaki varlığı vesile olsun. Dünyada batı medeniyeti denilen medeniyetin artık bir çıkmaz sokağa girdiğini görüyoruz. İşte bundan sonra dünyada nasıl bir düzen hakim olacak bunları konuşuyoruz. 3. dünya savaşımı olacak, nükleer savaş mı olacak, bunlar ciddi şekilde seslendirilmeye başlandı. Bütün bunların merkez noktası diyebileceğimiz bir zaman ve mekan Türkiye'dir. Türkiye'nin kaderine damgasını vurmuş imam hatipliler, inşallah dünyanın geleceğini de damgasını vuracaktır."

"Yeni nesillerin yetişmesi için ön açmadılar"

Konuşmasına "İmam hatip liseleri neden bu kadar başarılı oldu?" sorusunu sorarak başlayan Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

"Hiçbir sosyal sorumluluk projesi durduk yere başarılı olmaz. Toplumsal bir karşılığı olur, o toplumsal karşılığı eğer yerine getirilirse o karşılığı yerine getirebilecek insan alt yapısı ve mücadele ruhu varsa o proje başarılı olur. Geçmişe doğru baktığımızda diyebiliriz ki imam hatip liseleri Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı toplumsal projelerinin başında gelir. Bunun nedenleri var. Bir ihtiyaca karşılık geliyordu, toplumdaki bir talebi karşılamaya niyet ediyordu ve bunun karşılığında da Allah'a çok şükür milletimizin fedakarca, vefakarca ve samimiyetle olan gayretleri sonucu bugün bu noktaya geldik. Camisini, medresesini ve tekkesini kaybetmiş olan İslam toplumu ve bu coğrafyada yaşayan insanlar dini hayattan, dini düşünceden, dini gelenekten kopmaya başladı. Bir taraftan da Batılılaşma, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen Batılılaşmayı modernleşmeyi sadece ve sadece taklit olarak alan Türk modernleşmesi, ikisi üst üste geldiği zaman dini hayat ve düşünce olağanüstü kısır bir döneme girdi. Bu çoraklaşma, geriye gitme, dini düşünce ve hayatın geriye gitmesi, ayrıca bunun üzerindeki baskılar bütün bunların hepsi toplumu yeni bir arayışa itmiştir. İnanın ki imam hatip liselerinin açılmasına müsaade eden zihniyet buradan Türkiye'de dini düşünce ve dini yaşayışı yeniden diriltsinler diye yeni nesillerin yetişmesi için ön açmadılar. Çok açık söylüyorum, cenazeler ortada kalmasın, cenazeleri yıkayacak birkaç kişi bulunsun diye imam hatip mekteplerinin önünü açtılar. Ama millet sahiplendi, millet sahiplendikçe bu boşluğu doldurmak üzere büyük mücadeleler verildi. Millet en zor zamanlarında dahi bu kuruma sahip çıkarak dini düşünce ve hayatın yeniden canlandırılması için büyük bir mücadele verdi. Bu işi buraya kadar getiren şey hem toplumda bir karşılığa denk gelmesidir hem Türkiye'de dini düşünce ve hayatın yeniden canlanması için ortada olan toplumsal duyarlılık ve ihtiyaçtır hem de aynı zamanda bu işe öncülük edenlerin bu işe samimiyetle sahiplenmesidir."

"Cami, medrese ve tekkenin temel özelliği topluma açık olmasıdır"

İslam dünyasındaki aşırılıkların önüne geçilebilmesi için sahih İslam inancının toplumun dokusuna işlenmiş bir şekilde bütün dünyaya tanıtılmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, İslam düşüncesinin hiçbir şekilde kapalı bir tarafı olmadığının altını çizdi. Bakan Kurtulmuş, son olarak şunları kaydetti:

"Anadolu irfanının Anadolu topraklarına getirdiği yerleştirdiği üç kurumun cami, medrese ve tekkenin üçünün de temel özelliği topluma açık olmasıdır. Zaten İslam düşüncesinin hiçbir şekilde kapalı tarafı olmaz. Cami: kapısı hep açıktır, hiçbir zaman kapatılmaz, gizli kapaklı bir yer değildir, oraya girecek olan hiçbir Müslümana kapalı değildir. Aynı şekilde, dergahlar da tekkeler de hiç kimseye kapalı değildir. Medreseler de öyledir. Gizli kapaklı örtülü hiçbir şey yoktur. En temel problemlerden birisi İslam'ın açık ve herkesle kucaklaşabilen bu unsurlarının kapatılmış olmasıdır. DEAŞ da, FETÖ de insanlara kapalı bir kurumdur. Öyle herkes içeriye giremez giren de kolay kolay dışarıya çıkamaz. Dolayısıyla İslam dünyasındaki bu aşırılıkların ortadan kaldırılması için sahih İslam inancının, bu düşünceleri oluşturacak kurumlarımızın da çok daha güçlü bir şekilde var olması lazım. Sözün özü imam hatip liseleri bu üç kurumun da canlı bir şekilde kendi bünyesinde yeniden ayağa kalktığı önemli müesseselerimiz oldu."

Açılışa katılanlar arasında, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Fazilet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan, çok sayıda AK Parti milletvekili, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER Başkanlar Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Korkut, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile imam hatip sevdalıları ve çok sayıda davetli yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Tüfenkci Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title