Haberler

OMÜ'de Atatürk'ü Anma Günü

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesinde düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesinde düzenlenen törenle anıldı.

OMÜ'deki Atatürk'ü Anma Günü töreni Kurupelit Kampüsü'nde bulunan Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Tören Rektör Vekili Prof. Dr. Fehmi Yazıcı'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından Atatürk'ün ebediyete irtihal ettiği saat 09.05'te saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.

Anma törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Recep Sancak, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, senato üyeleri, akademisyenler, çok sayıda çalışan ve öğrenciler katıldı.

"10 Kasım eşsiz bir liderin sonsuzluğa uğurlandığı gündür"

Törende günün anlam ve önemini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, "10 Kasım, hayatı, kişiliği, görüşleri ve devlet adamlığı ile kendi toplumuna olduğu kadar dünya halklarına da ışık tutan eşsiz bir liderin sonsuzluğa uğurlandığı gündür. Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde O büyük lideri manevi huzurunda sevgi, saygı ve rahmetle yad ediyoruz" dedi.

"Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini bize kazandırdı"

Mustafa Kemal Atatürk'ün vatanına ve milletine son derece bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan bir lider olduğunu söyleyen Yazıcı, "Atatürk'ün eşsiz askeri dehası sayesinde ülkeyi, onu istila eden yabancı güçlerden temizlemiş, bugün üzerinde onurla yaşadığımız bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni bize kazandırmıştır" diye konuştu.

"Türk milletinin modern dünyanın sunduğu tüm imkanları kullanabilmesini sağladı"

Yazıcı, "Atatürk'ün, savaş meydanlarında kazanılan zaferleri kalıcı kılmak için; başta eğitim olmak üzere sanayide, sosyal yaşamda ve hayatın her alanında ilerlemeyi sağlayacak hamleler gerçekleştirmiştir. Böylece Türk milletinin modern dünyanın sunduğu tüm imkanları kullanabilmesini sağladı. Atatürk, çok çalışarak çağdaş uygarlık seviyesine çıkmamızı ve hatta çağdaş uygarlık seviyesini aşmamızı bizlerden istemiştir. Onun hedeflediği çağdaş, gelişmiş ve güçlü Türkiye için çok çalışmalı; çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven nesiller olarak yetiştirilmelerini sağlamalı; ülkemizi her türlü iç ve dış tehlikelere karşı canımız pahasına korumalıyız" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet'in ebediyen yaşamasını sağlamak asli görevimizdir"

Prof. Dr. Yazıcı, konuşmasını "Cumhuriyet'in bütünlüğünü, bağımsızlığını, bayrağını ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimini korumak, her türlü emperyalizme karşı direnmek, milletçe onurlu bir şekilde devletiyle birlikte ebediyen yaşamasını sağlamak asli görevimizdir" diyerek tamamladı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Kurupelit Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title