Haberler

Öcalan'ın Mektubunda Ne Var?

Güncelleme:

Öcalan'la görüşmenin ayrıntılarını anlatan Altan Tan'a göre Türkiye gerekeni yapamazsa büyük bir felaket olacak.

Cnn TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İmralı görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yeni dünya şartlarına göre kendisini konuşlandırması gerektiğini ifade eden Tan, "Türkiye Tanzimat döneminden bu yana 200 yıldır bir süreç yaşıyor. Türkiye, ya kendini bu yeni dünya şartlarına göre konuşlandıracak veya bunu yapamazsa büyük bir felaket olacak" diye konuştu.

İmralı'ya giden BDP'li heyet arasında bulunan BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. İmralı adasında samimi karşılandıklarını ifade eden Tan, Abdullah Öcalan'la görüşmelerinde 3 BDP'li milletvekilin yanı sıra bir de devlet görevlisinin bulunduğunu söyledi. Öcalan'ın, dünyadaki gelişmeler çerçevesinde Türkiye'nin kendini yeniden konumlandırması gerektiğini söylediğini ifade eden Tan şöyle konuştu:

"Yeni bir dünya, yeni bir Ortadoğu kuruluyor. Türkiye eski paradigmasıyla devam edemez. Türkiye Tanzimat döneminden bu yana 200 yıldır bir süreç yaşıyor. Bu süreç öyle bir noktaya geldi ki, Türkiye ya kendini bu yeni dünya şartlarına göre konuşlandıracak veya bunu yapamazsa büyük bir felaket olacak."

Yeni süreçte yeni anayasanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Tan, "Yeni Türkiye ancak böyle inşa edilebilecek. Türkiye öyle bir noktaya geldiki artık, bu sorununu ya çözecek, ya çözecek. 'Olmazsa felaket olur' dediği, herkes için olur. Ortadoğu'da sorunlarını çözemeyen ülkeler ne hale geldi gördük. Sorunların çözümü noktasında bir kararlılık var. Kendine güven var, olayı anlama var. Burada söylediği şu, 'Sorunlarımızı çözmenin yolu, burayı demokratik bir ülke haline getirmek' diyor. Birlikte yaşanacaksa, beraber barış içinde bir ülke olacaksak, bütün demokratik ülkelerin kabul ettiği normlar var; Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, ana dilde eğitim, hak ve özgürlüklere kadar, dünyanın kabul ettiği normlar var" diye konuştu.

Altan Tan, Öcalan'ın bu taleplerin toplumu tahrik etmeden uygun bir dille anlatılması gerektiği konusuna dikkat çektiğini dile getirdi.

ÖCALAN'DAN GELECEK MEKTUP

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün yaptığı konuşmada, Öcalan'dan gelecek mektupla ilgili olarak sözleri hatırlatılan Tan, "Sayın Öcalan, bütün bu konuştuklarımız ve daha ötesi düşündüklerini, planladıklarını ifade eden, 3 konuyu içeren 1 mektup gönderecek. Birinci başlık genel bir değerlendirme, ikinci başlık yol haritası, üçüncü başlıkta demokratik ilkeler..." dedi.

Altan Tan, mektubun, Kandil, Avrupa ve BDP'ye iletileceğini ve sonraki görüşmede gelecek tepkilere göre Öcalan'ın değerlendirme yapacağını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abdullah Öcalan Altan Tan Türkiye Cnn Barış Süreci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title