Haberler

Nusaybin'de mitingde gerginlik -

Nusaybin ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen mitingde, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Nusaybin ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen mitingde, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Nevruz alanında düzenlenen mitingde konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP'nin tüm kesimleri kapsayan bir parti olduğunu söyledi. Yıldırım, "Birliktelik, kardeşlik, halkların kardeşliği ve beraberliği ile toplumun özgürlüğü ve toplumun tüm kesimlerinin renklerini barındıracak bir zihniyeti birlikte inşa etmek istiyoruz. Her insan kendi rengiyle güzeldir ve o şekilde toplumda yaşamalıdır. Vatanımızın özgürlüğü, toplumumuzun özgürlüğünden geçiyor" diye konuştu.

Bu sırada miting alanından bulunan bir grup, Hükümet Konağı önünde görev yapan çevik kuvvet ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin tazyikli su ile müdahalesi sonucu alandaki görevliler polis ve grup arasına girerek gerginliğin sürmesini önledi.

Görevliler, miting sona erene kadar alandaki grubun önünde barikat oluşturdu.

-HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın konuşması

-Polisin basınçlı suyla müdahalesi

-Partilierin araya girmesi

-Konser

Kaynak: AA / Politika

Gülser Yıldırım Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title