Haberler

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetim başlattı

Güncelleme:

Nevşehir'de İYİ Parti'den Belediye Başkanı olarak seçilen Rasim Arı, ilk icraatını yaptı. Arı'nın talimatıyla kentteki Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetimler başlatıldı.

Yerel seçimlerde İYİ Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Rasim Arı'nın talimatıyla zabıta ekipleri tarafından Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetimler başlatıldı. Zabıta ekipleri, Arapça tabela bulunan işyerlerine bu tabelalarını 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar kaldırmaları konusunda uyarıda bulundu. Aksi takdirde işyeri sahiplerine idari para cezası uygulanarak tabelalar sökülecek.

MAZBATAYI ALAN BAŞKAN İLK ÇALIŞMASINI YAPTI

İYİ Partili Rasim Arı, Nevşehir'de yüzde 52.03 oy olarak AK Partili Mehmet Savran'ı yüzde 17.53 puan geride bıraktı. Arı, Nevşehir Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende mazbatasını alarak görevine başladı. Başkanın ilk icraatı ise Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetim başlatmak oldu.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetim başlattı

ESNAFA 5 NİSAN'A KADAR SÜRE VERİLDİ

Yapılan denetimlerde zabıta ekipleri, işyerlerinde Arapça tabela bulunan esnaflara bu tabelalarını 5 Nisan Cuma gününe kadar kaldırmaları uyarısında bulundu. Zabıta ekipleri, 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar kaldırılmayan Arapça tabelalar hakkında işyeri sahiplerine idari para cezası uygulayarak tabelaları sökecek. Kent genelinde yer alan iş yerlerinde standartlara uymayan Arapça tabela, poster ve afişlerin kaldırılması için çalışmalar devam edecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetim başlattı

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Rasim Arı İYİ Parti Nevşehir 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (90)

İbrahim Demirel:

Destekliyorum lakin dürüst olmak gerek İngilizce kökenli tabelalar da kalkmalı. Bizim Türkçe dışında başka bir dile ihtiyacımız yok.

1136
129
yanıtYanıtla
Zebra 21:

Zaten bildiğin tek dil de türkçe galiba

yanıt120
yanıt261
Haci İsmail Bayhan:

O standartlara ingilizce tabelayida ekleseker Starbucks neden kaldırıyor burda bir ayirim var doğru ataları ingilizdi ondan sesleri cikmiyor

459
215
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

Hacı arapça biliyormusun, kötü bir şey yazmadığını taahüt edebilirmisin.

yanıt4
yanıt9
Nuri Aga:

Starbucks diye bir işletmeyi sen başkasının adına işletiyorsun cigerim bize ait değil.

yanıt300
yanıt133
virtueslife:

aynı alfabe değil. Ve türkiyede araplaştırma politikası olduğunu herkes biliyor. İngilizce tabela değil onun için arapça tebala kalkmalıdır.

yanıt29
yanıt34
AbdulMetin:

- virtueslife - 100 Yıl önce yapılan nedir onu da açıklarmısın? Latin alfabesine geçiş ne oluyor? Türkleşmemi oluyor ?

yanıt57
yanıt20
virtueslife:

aldülmetin açıklayım.100 yıl önce olan şey zaten sana ait olmayan bir arap alfabesinin latin alfabesiyle değiştirilmesidir.osmanlı halk arap alfabesiyle okuma yazma bile öğrenemiyordu.okuma yazma bilenler ancak askerdeki rütbeliler ve devlet kademesinde işi olan insanlardı.osmanlıda okuma yazma oranı sadece yüzde 10du.Cumhuriyetle birlikte bu oran hızla yüzde elliyi buldu.Bu değişim latin alfabesiyle oldu.Yani zaten sana ait olmayan bir arap alfabesini kaldırdı mustafa kemal.Sen arapmısın türkmü

yanıt15
yanıt16
Tolga Tplg:

Aynısını ingilizçe ve diğerlerine yap ki ciddi olduğunu anlayalım.

184
67
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

Şu araba gösterdiğin bağlılığı batanına göstersen ne güzel olurdu

yanıt90
yanıt73
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title