Haberler

Narlıdere Belediye Başkanı Ukrayna heyetini ağırladı

Güncelleme:

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ukrayna'nın Çhernivtsi kentinden gelen heyeti makamında ağırladı. Ziyarette barış ve demokrasi mücadelesinin önemi vurgulandı.

Ukrayna'nın Çhernivtsi kentinden gelen heyeti makamında ağırlayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Başta komşularımız olmak üzere dünyamızın her köşesinde barış ikliminin hüküm sürmesini diliyoruz" dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çhernivtsi şehrinden gelen heyeti makamında ağırladı. Çernivtsi Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Lesyuk, Çernivtsi Kent Konseyi Başkanı Maryna Kyryliuk, Ukrayna-Türkiye İlişkileri Danışmanı ve Bukovyna İş Kulübü Başkanı Tetiana Dutkevych ve Ukrayna Konsolosluğu Danışmanı Uğur Semih Akdemir'in yer aldığı ziyarette, barış ve demokrasi mücadelesinin önemine vurgu yapıldı.

"DEMOKRASİ HER ŞEYİ ÇÖZER"

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ukrayna heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Biz savaşlardan arınmış barış dolu bir dünyayı savunuyoruz. Bu çağda kaynakları paylaşmak için savaşlara gerek yok. Sorunları zamana yayarak da çözebilirsiniz. Önemli olan adil ve paylaşımcı olabilmek. Demokrasi her şeyi çözer. Demokrasi kültürünün dünyanın her köşesinde güçlendirmeliyiz. Çevremiz, çocuklarımız, insanlarımız ve geleceğimiz için birlikte hareket etmeliyiz. Bu konuların ülkesi olmaz. Narlıdere'yi ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, başta komşularımız olmak üzere dünyamızın her köşesinde barış ikliminin hüküm sürmesini diliyoruz" dedi.

Çernivtsi Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Lesyuk ise kentlerinin savaşın ardından çok ciddi bir göç aldığını belirterek, "Biz bu durumdan daha da güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz. Çhernivtsi, daha önce Almanya'nın üç kentiyle kardeş oldu.  Türkiye'de de her türlü kardeşlik çalışmalarına açığız. Sporda, kültürde, ekonomide birlikte hareket edebiliriz. Türkiye'nin desteğini zaten her zaman yanımızda hissediyoruz" diye konuştu.

Kıyı Ege Belediyeler Birlik Sekreteri Hurşit Akdemir ve Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay'ın da yer aldığı ziyarette, olası iş birlikleri için görüş alışverişinde de bulunuldu.

Kaynak: ANKA / Politika

Demokrasi Ali Engin Ukrayna Politika Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title