Haberler

Muradiye'de Milletvekiline Protesto

Van'ın Muradiye İlçesi'ne vatandaşlara anayasa paketiyle ilgili bilgi vermek için giden AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer, muhtarlar ve vatandaşların protestosuyla karşılaştı.

Van'ın Muradiye İlçesi'ne vatandaşlara anayasa paketiyle ilgili bilgi vermek için giden AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer, muhtarlar ve vatandaşların protestosuyla karşılaştı. Milletvekili Dinçer'i protesto eden muhtarlar, toplantı yapılan salonu terkederek dışarda basın açıklaması yaptı. İlçe kütüphanesinde yapılan toplantıya AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer, AK Parti Muradiye İlçe Başkanı Nezir çakan, muhtarlar ve partililer katıldı. Toplantıda Milletvekili Dinçer, TBMM'de oylanan Anayasa paketiyle ilgili bilgiler verdi. Yaklaşık 30 dakika konuşan Milletvekili Dinçer'e konuşma sonrası tepki gösterildi. Köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar, Milletvekili Dinçer'e yol, su, eletrik, sağlık ve eğitim konularındaki sıkıntılarını anlatmaya başladı. Ancak Milletvekili Dinçer, bu sorunları gidermek için imkanlarının olmadığını söyleyince tepkiler, protestoya dönüştü.

SALONU TERK ETTİLER

Milletvekili Dinçer'in verdiği cevaba sinirlenen muhtarlar ve vatandaşlar, toplantı salonunu terk ederken, "Eğer imkanlarınız yoksa neden buraya geldiniz. Bundan sonra size burdan oy yok" diye bağırdılar. Muhtarlar dışarı çıktıktan sonra da toplantının yapıldığı bina önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 20 muhtar yaptıkları açıklamada, 600 öğrencili köylerde bile okulun olmadığını, elektrik kesintilerinden dolayı elektrikli cihazlarının bozulduğunu, bu güne kadar hiçbir düzenli bir hizmetin yapılmadığını söyledi. Muhtarlar adına konuşan Beydağı Muhtarı Adil çobanöz, "İki yıldır ilçede eğitim veren Anadolu Lisesi'nin hala bir binası yok. Öğrenciler halk eğitim merkezi binasında dikiş nakış yapan kadınlarla aynı binayı paylaşıyor. Hiçbir yetkili görevini layıkıyla yerine getirmiyor" dedi.

BAŞHEKİM BIçAK PARASI ALIYOR

İlçede yapılacak 75 yataklı hastanenin de ilçe dışına inşaa edilmesine tepki gösteren Muhtar çobanöz, Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Aydın'ın ise bıçak parası aldığını iddia etti. Muhtar çobanöz, ayrıca 32 muhtar ve AK Parti İl encümenleri olarak Valilik, Kaymakamlık ve Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdiklerini söyledi. çobanöz, "Başhekim yaptığı her ameliyattan bıçak parası alıyor. İhaleleri kendi yandaşlarına veriyor. Ayrıca hastalara hakaretlerde bulunuyor. Bu dönem Muradiye'nin kara gün dönemi oldu. Hiçbir yetkili görevini doğru dürüst yapmıyor. Köy yolları çamurdan geçilmiyor. Su şebekelerinin hiç biri çalışmıyor. Okullarda öğrenciler perişan durumda. Elektriklerimiz sıksık kesiliyor. Hangi hizmete evet oyu vereceğiz. Hayır diyeceğiz. Kim bize hizmet getirecekse onun yanında olacağız" dedi.

( Seracettin SEçKİN / MURADİYE - VAN / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title